Німецька Die Zeit опублікувала до 80-річчя "22 іюня" велику статтю від імені Путіна, - політтехнолог Голобуцький

"Німецька Die Zeit опублікувала до 80-річчя «22 іюня» велику статтю від імені Путіна «Бути відкритими, незважаючи на минуле». Ясно, що стаття німецькою – російською зробили хіба переклад на кремлівському сайті, власний електорат Путін не збирався знайомити з настільки термоядерною хрінню", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Там що не абзац, то махровий маразм і безсоромно відверта брехня. І про Другу світову і роль в ній СССР (але небрехлива версія в РФ тепер карана за законом), і про «Вєлікую Атєчєствєнную», і про окупацію України («Навіщо США організували переворот, а країни Європи – безвольно його підтримали, спровокувавши розкол в самій Україні і вихід Криму з її складу?»).
Ну і про «величну роль Росії»: «Ми відкриті до чесної творчої взаємодії. Це підтверджує наша ідея створення єдиного простору співробітництва та безпеки від Атлантики до Тихого океану». Так, ніби ніхто не в курсі реалій всередині того «простору безпеки», твореного Росією: в Грузії (і окупація понад 20% її території), в Україні (і окуповані понад 7% нашої території), в Молдові (фактично окуповані території т.зв.ПМР), заохочення недружніх акцій Угорщини (і територіальних претензій до України), підтримка режиму Білорусі...
Війни, нищення національних держав і культур, вбивства, репресії і окупація... Але це все давно відома белетристика щодо Росії.
Конкретний факт: кремлівська риторика підтверджує, що жодних позитивних результатів розмови з Байденом не було. Але натомість Путін зрозумів задачі президента США: шляхом компромісів і поступок європейським країнам (зокрема, і в питанні «Північного потоку-2») поволі створити політичний антиросійський альянс. Тобто, ЄС може мати свою вигоду від російської сировини, але підтримувати загальну політику стримування і покарання за збройну агресію і територіальні зазіхання.
Путін натомість вирішив не шукати хитрих ходів і перти буром: він відверто пропонує Європі зворотнє: створення не те щоб «антиамериканської коаліції», але передача питань європейської безпеки від США і НАТО такій потужній і озброєній Росії. Кремль переконує, що в Європи з Росією багато спільних інтересів і потенційно вигідних проєктів (крім «Спутніка»): «Росія виступає за відновлення всеосяжного партнерства з Європою. У нас багато тем, що становлять взаємний інтерес. Це безпека і стратегічна стабільність, охорона здоров'я та освіта, цифровізація, енергетика, культура, наука і технології, рішення кліматичних і екологічних проблем».
Тобто, фактично зараз Європа певною мірою виступає в ролі «вигідної нареченої», чий вибір намагаються прихилити до себе США і Росія. От тільки ресурси і потужність непорівнювані. Росія просто не потягне прямого змагання з Америкою. І жодні поклади вуглеводнів і діамантів з золотом не поможуть. Це просто сировина, а сировинно-залежний етап розвитку економіки країни ЄС вже благополучно минають. Тепер ключовими є технології і знання. А це – ресурси США. І те, чого в принципі немає в Росії.
Тобто, змагання Кремль заздалегідь програв. І навряд хтось в Європі цього не розуміє (тим більше, це точно розуміють в Партії зелених, котра найпевніше замінить при владі теперішніх політиків). Це розуміє і Байден з 50-річним досвідом перебування у владі (він в Сенаті з 1972 року, і 8 років, з 2009 по 2017-й, був віцепрезидентом). Тому Байден спокійно грає «в довгу». А Путін намагається видурити якісь преференції в найближчій перспективі".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти просунулися на Донбасі та на півдні, ворог увірвався в ще один населений пункт, - карта DeepState

четвер, 2 травень 2024, 9:23

Аналітики повідомляють про просування окупантів в Урожайному, а також на Авдіївському напрямку після захоплення двох населених пунктів. За даними Генштабу, на зазначеній ділянці фронту минулої доби відбили 39 атак. . Збройні сили Російської Федерації ...

Народні прикмети на 2 травня: Що забороняється, а що заохочується на день пам'яті Бориса та Гліба

четвер, 2 травень 2024, 7:05

Православна церква України 2 травня за новим стилем вшановує пам'ять Олександрійського архієпископа Афанасія Великого, а також відзначає перенесення мощей благовірних князів Бориса і Гліба, перших канонізованих святих Русі-України, до нового храму сина...