"Норвежці можуть побачити їх в бінокль": Російські діти вчаться стріляти біля кордону з (фото)

В селищі Печенега Мурманської області РФ, за сім кілометрів від норвезького кордону російські діти тренуються стріляти з автоматів та плести маскувальні сітки. Про це пише норвезьке медіа NRK, передають Патріоти України.

Зокрема, редактор Barents Observer (норвезька інтернет-газета) Томас Нільсен опублікував у своєму акаунті X (колишній Twitter) кілька фотографій про роботу з дітьми та молоддю в російському селищі Печенега, що межує з норвезьким муніципалітетом Сьор-Варангера. На них діти проходять навчання зі зброєю – справжніми автоматами Калашникова та муляжами зброї. Також є фотографія дівчинки, яка плете маскувальну сітку.

Незалежна організація з перевірки фактів Faktisk перевірила їх. Зображення є скріншотами з відео та фотографій, розміщених російською військово-патріотичною молодіжною організацією «Юнармія». «Я подумав, що було б добре опублікувати деякі фотографії і показати їх людям, тому що я не думаю, що я єдиний, хто здивований… Це абсолютно нове повсякденне життя, яке прийшло прямо до нас. Для тієї частини Норвегії, яка межує з Росією, це жорстоко», – прокоментував побачене Нільсен.

Редактор Barents Observer зазначив, що навчання молоді РФ проводить на території, яку з Норвегії «можна побачити в бінокль». Він також додав, що багато людей в Норвегії «не усвідомлюють серйозності змін, які переживає російське суспільство».

«Ми не говоримо про дітей на стрільбищі в Тіволі Гарденс (парк розваг у Копенгагені – ред.), які стріляють з пневматичних гвинтівок. Це тренування професійних, дорослих солдатів, які вчать дітей ходити в строю», – наголосив Нільсен.

Мер прикордонного муніципалітету Сьор-Варангер Магнус Меланд вважає, що договір про дружбу між Сьор-Варангер і Печенгою тепер має бути скасований. Він наголосив, що бачити кадри тренувань дітей «абсолютно сюрреалістично».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

І так було не солодко, а тепер геть зле: У окупантів під Кришками настали дуже важкі часи

середа, 8 травень 2024, 8:24

Перші поставки довгоочікуваної американської допомоги вже відчувається на фронті. І це лише "квіточки" для росіян. Якщо ворог наважиться на літній масований наступ, щоденні втрати поб'ють усі його м'ясні рекорди. На лівобережному плацдармі Дніпра наша ...

Народні прикмети на 8 травня. Чоловікам цього дня варто бути обережними з жінками. І не плануйте весілля

середа, 8 травень 2024, 7:05

Православна церква України 8 травня за новим стилем вшановує пам'ять апостола і євангеліста Іоанна Богослова і преподобного Арсенія Великого. За старим стилем у свято сьогодні вшановують апостола і євангеліста Марка. У ґ свято 8 травня наші предки сіял...