"Облога великих міст і концтабори: чому сценарій Bild - не така вже й фантастика", - Портников

"У путінському плані окупації України, який оприлюднений німецьким виданням Bild, багато хто бачить елементи наукової фантастики. Ну не можуть же у Кремлі насправді планувати облогу великих українських міст, створення колабораційного парламенту і уряду і концентраційні табори для тих, хто буде залишатися прихильником існування незалежної суверенної Української держави. Однак для мене в цьому плані немає нічого фантастичного. Ба більше, я переконаний, що серед численних планів, які зараз російські спецслужби пропонують російському президенту, є й такий план. Хоча б тому, що в ньому немає нічого нового. Це класичний план окупації", - пише оглядач Віталій Портников у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Варто нагадати, що приблизно так розвивалися події в 1918-1920 роках, коли більшовицька армія окупувала територію УНР. Також було завоювання великих міст. Також більшовики ставили на колаборантів, які були готові співпрацювати з ними. Також було залякування місцевого населення. І також створювалися концентраційні табори для тих, хто був прихильником української незалежності.

До речі, варто нагадати, що концентраційні табори – це саме більшовицька вигадка. Вже потім фашисти і нацисти запозичать цю ідею у червоних. І будуть втілювати її в життя в той час, як на території самого Радянського Союзу і політику, і економіку буде визначати Архіпелаг ГУЛАГ.

Ми бачимо, що Росія постійно хоче ставити на колаборантів у своїх стосунках з Україною. Так почалося практично з 1991 року, коли тут фінансуються проросійські сили і партії, коли тут приділяється особлива увага тим немов би українським політикам, які готові пожертвувати суверенітетом власної батьківщини заради грошей або особливих стосунків із Кремлем. Мені здається, найкращий приклад – це українське керівництво 2010-2014 років. Варто нагадати, що після поразки Януковича і сам він, і його прем’єр-міністр Микола Азаров, і перший віце-прем’єр Сергій Арбузов, і керівники силових відомств – всі опинилися в Москві. Тобто це була звичайнісінька російська агентура, яка повністю контролювала всю ситуацію в країні.

Ба більше: міністрами оборони України тоді були російські громадяни, які працювали над демонтажем українських Збройних сил. Таким чином готували ситуацію для того, щоб коли почнеться процес окупації України – він пройшов без великих проблем і втрат для окупаційної армії.

І тоді, в 2014 році, коли Володимир Путін віддав наказ своїм диверсантам і ЗС РФ – Україну врятував саме український народ. Волонтерський рух виграв час, за який українська армія змогла перегрупуватися, дати відсіч окупанту і звільнити 2/3 вже захоплених ним територій.

Очевидно, що Володимир Путін врахував ці уроки і зараз буде діяти інакше. Я тут пропоную не готуватися до війни минулих часів. Однак пам’ятати, якими були минулі війни і якими були нелюдські підходи і Кремля, і тих, кого завжди підтримував Кремль. Нагадати про етнічні чищення на території Абхазії і Південної Осетії. Останнє таке етнічне чищення відбулося в ході останньої російсько-грузинської війни. Тоді також не багато хто вірив, що мешканці грузинських сіл Південної Осетії будуть просто вигнані з рідних домівок саме зусиллями російської армії та підтримуваних нею військових загонів Південної Осетії. Але ж це відбулося!

Варто згадати також, як відбувалася війна на теренах колишньої Югославії. Адже абсолютно очевидно, що в Москві з симпатією і розумінням ставляться до досвіду белградського диктатора Слободана Мілошевича та його поплічників – бандитів Родована Караджича і Радка Младича. Це теж була облога міст – згадайте облогу Сараєва так званою Югославською народною армією. Так, це була зграя злочинців, але це була армія. Вона обстрілювала столицю Боснії й Герцеговини. Вона вимагала від мешканців Сараєва капітулювати перед Мілошевичем. І тоді ж створювалися концентраційні табори для тих, хто не хотів капітулювати перед шовіністичною зграєю. І тоді робилося все можливе, щоб на провідні ролі у республіках колишньої Югославії, тобто на тих територіях, які контролювалися Югославською народною армією – виходили колабораціоністи, які були готові виконувати всі вказівки Белграду.

І, до речі, варто нагадати, що тоді українська суспільна думка навіть не усвідомлювала всі небезпеки того, що відбувається в колишній Югославії. Коли НАТО врешті-решт розпочало операцію, метою якої було зупинити геноцид косоварів, і фактично створити умови для повалення диктаторського режиму Мілошевича – в Україні більшість людей підтримувала саме Росію і Сербію, а не Північно-Атлантичний союз.

І от тепер ми з вами спокутуємо всі помилки тих, хто з 1991 п 2014 рік не міг усвідомити, що готуватися потрібно не до порозуміння з Москвою, а до війни з Росією. Що треба консолідувати зусилля для того, щоб потрапити до НАТО в той час, коли РФ не була настільки агресивною, щоб протидіяти цим нашим спробам.

Так, наші сусіди розуміли з 1991 року, що у них є вікно можливостей. І під час цього недовгого часу вони можуть сховатися за ядерною парасолькою Північно-Атлантичного союзу. Вони можуть унеможливити напад російських ЗС на свої території. Це зрозуміли у Польщі, у Чехії, в Словаччині, в Румунії, в Болгарії… І тепер уряди цих країн можуть займати різні позиції. Хтось гостру антиросійську, антипутінську. Хтось намагається дружити з Путіним, як прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Але всіх цих політиків і всі ці народи об’єднує одне: вони не побоюються Росії, бо знають, що НАТО їх захистить.

Ми – свій час згаяли. Це треба сказати абсолютно чітко. І саме тому треба визнати, що питання української державності не є досі вирішеним. Що Росія робитиме все можливе, щоб здійснити мрію Путіна, про яку говорить часопис Bild і яка є абсолютно очевидною для всіх, хто знайомий з російськими політичними планами.

І я про цю ідею говорю впродовж останнього десятиріччя: Путін бажає створити союзну державу Росії, Білорусі, України і, можливо, частини Казахстану. В цій союзній державі не буде ніякої Білорусі й України. Білоруські й українські території увійдуть до складу РФ російськими областями. Українська й білоруська мови зникнуть, як і українська й білоруська культура. Українці й білоруси будуть проголошені росіянами. Ті, хто з цим не погоджується, будуть або вичавлені з території цих країн, або знищені і залякані.

Тобто це буде абсолютно очевидний ренесанс більшовицького експерименту початку 20 сторіччя – з однією маленькою поправкою. Більшовики змушені були погодитися з тим, що українці та білоруси існують. А Путін повертається до досвіду Російської імперії, в якій вважалося, що таких народів не існує в природі. І таким чином він буде боротися не просто за територіальний контроль над Україною та Білоруссю, а за знищення самого розуміння того, що українці й білоруси є іншими, ніж росіяни, народами.

І про це треба пам’ятати, коли ми обговорюємо навіть "найжовтіші" плани, які з’являються на сторінках західної преси. Повірте, у Москві саме так і думають. І якщо вийде діяти силовим шляхом – саме так і будуть діяти. Будуть колаборанти. Буде облога великих міст. Будуть концентраційні табори. Все це – буде. І тому наша найголовніша задача – зупинити російського агресора до того часу, як він почне діяти силою. Зупинити за допомогою Заходу, за допомогою цивілізованого світу, за допомогою таких санкцій, які знищать російську економіку і саму державність. Ось про що треба думати. А не лякатися того, що замишляє Володимир Путін".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...