Один з найстійкіших радянських міфів про "найпередовішу науку й техніку" дуже легко розвінчати, - журналіст

"За час існування Радянського Союзу з 1922 по 1991 роки він мав 14 нобелівських лауреатів, включно з Горбачовим. В США за цей час – понад 300, Великій Британії майже 100, Німеччині понад 80, Франції майже 50 тощо", - пише журналіст Павло Бондаренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"З цих 14 радянських лауреатів лише 6 – чисті "науковці": 4 фізика, 1 хімія та 1 економіка. Решта – премії миру та з літератури.

Це вам характеристика радянської науки. Лауреатів могло би й більше, але комуністи знищили по таборам тисячі науковців. Лише академіків та член-корів академій наук репресовано понад 250.

Радянська "передова" наука і техніка так і не змогли відправити людину на Місяць, попри те, що дуже прагнули. Тоді брехлива радянська пропаганда по-перше, оголосила, що не дуже то й хотілося, немає чого на тому Місяці робити, а по-друге, почала пошепки закидати у голови своїх людей побрехеньку про те, що, мовляв, американці на Місяці теж не були - все у Голлівуді знімали. От в чому-чому, а в брехні та підлості СРСР був абсолютним чемпіоном світу, це треба визнати.

"Передові" радянські наука і техніка не могли створити нормального холодильника, пральну машину, телевізора. Навіть розробити електричну розетку настільки безпечну, щоб її можна було у ванній встановлювати, не могла. Туалетний папір? Для радянської науки і техніки це була небачена технологія, яку не можна було відтворити – довелося ліцензію на виробництво і заразом обладнання за кордоном купувати.

Усе, що було більш-менш сучасного в ракетно-космічній, комп'ютерній техніці, ядерних розробках, медицині або куплено за кордоном, або банально стирено. Це, до речі, стосується також і холодильників, пральних машин, телевізорів, прасок, електричних розеток та іншого добра. В чому-чому, а в майстерності тирити чуже СРСР теж був беззаперечним абсолютним чемпіоном світу".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? - Злий Одесит

вівторок, 17 вересень 2024, 0:30

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? В последнее время тема «мирных переговоров» между Украиной и Россией приобрела второе дыхание, которое в медийном пространств...

На Покровському операційному напрямку противник зумів трохи розширити вклинення в районі Новогродівки, однак за Лисівку та Сухий Яр, зачепитися йому поки не вдається - Костянтин Машовець

понеділок, 16 вересень 2024, 23:19

1. На Куп'янському напрямку, очевидно, противник силами 1-ї "гвардейской" танкової армії (ТА), а саме - її 2-ї "таманской" мотострілецької дивізії (мсд), при дієвій участі 4-ї "кантемировской" танкової дивізії (тд), активно рветься до річки Оскіл по на...