Окупанти відступають з ключової для оборони Херсону Снігурівки та ще деяких сіл Правобережжя. Подробиці

Окупанти навмисно хочуть посіяти паніку шантажем про підрив дамби Каховської ГЕС, щоб припинити контрнаступ ЗСУ. Паралельно росіяни почали відходити з кількох сіл Херсонщини. Про це 24 каналу розповів херсонський активіст Володимир Молчанов. За його словами, є інформація, що окупанти вже вивели свої війська з 9 сіл на захід від Снігурівки. Також вони нібито покинули й саму Снігурівку. Однак наразі немає офіційного підтвердження.

Молчанов припускає, що загарбники передислоковуються на нову лінію оборони. Це схоже на звичайний запланований відхід.

Складається враження, що вони відступають на ту ще напівготову лінію оборони з опорними пунктами по селах від Олександрівки до Благодатного. А далі ця лінія має зберегтися в тому вигляді, як вона є, за їхніми припущеннями,– припустив Молчанов.

Також є поки що неперевірені дані від грузинського легіону, що ворог залишив Качкарівку та Саблуківку у Бериславському районі.

В Херсоні дуже чекають на ЗСУ

Як наголошує Молчанов, російських окупантів не меншає в Херсоні. Замість попереднього контингенту зараз там є "суміш" російських контрактників та "чмобіків". Вони хочуть купити продукти на базарі за рублі, однак там практично ніхто не хоче ними розраховуватися.

Зараз у Херсоні, мабуть, найнижчий курс рубля до гривні у світі. Там беруть від 25 до 50 копійок за рубль. Йде тенденція до остаточного зникнення рубля,
– вважає Молчанов.

Херсонці дуже очікують на ЗСУ. Є вже випадки, коли місцеві відверто погрожували відповідальністю колаборантам, які ще не встигли виїхати з міста.

А саме угруповання окупантів в Херсоні не дуже орієнтується в місті. Тому є сумніви, що вони триматимуть його як "фортецю", про що розповідають пропагандисти окупантів.

Додамо, за даними Генерального штабу ЗСУ, росіяни продовжують відходити з території тимчасово окупованої Херсонщини. Так, загарбники покинули населені пункти Чкалове та Чарівне. Відомо також, що з Берислава росіяни почали вивозити офіцерів та медиків.

Крім того, місцеві фіксують, що зросла кількість випадків мародерства та пограбувань. Окупанти намагаються вивезти з собою якнайбільше речей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...