"Окуповане вугілля": СБУ возила готівку окупантам на Донбас, - черговий сюжет Bihus.info про Медведчука

Служба безпеки України за президентства Петра Порошенка возила бойовикам на окуповані території готівку. Домовлявся про поставки вугілля кум президента РФ Путіна, теперішній нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук. Про це повідомили журналісти Bihus.infо у новому сюжеті під назвою "Окуповане вугілля за наші гроші: Прослушка Медведчука 3".

24 грудня 2014 року Медведчук звітує Кремлю - Київ готовий відсилати готівку. При чому возитиме її СБУ, яку в той час очолював Валентин Наливайченко, йдеться в сюжеті.

"Я вчера вечером говорил с президентом. Я говорю: послушай, мы с ними рассчитываемся, они часть берут наличными... Вчера еле убедил, в пол второго ночи ушел от него. Ну уже мы решили эту проблему.

Сейчас только проблема вот эта наличка и доставка. Доставку здесь мы обеспечим, потому что первый зампред СБУ работает в моей группе. Он будет обеспечивать до блокпостов. Кассир получает деньги в Мариуполе, в Лисичанске, и сопровождает с охраной до блокпостов. А потом охрана меняется на другую", - каже голос, схожий на Медведчука, заступнику голови уряду РФ Дмитру Козаку.

Про вугілля Медведчук домовлявся з бойовиками, повідомляють журналісти.

"Придурок с Центрэнерго наш вообще отказывался подписывать. Но сейчас вроде тот дал команду со Львова... Два контракта по Донецку. Вроде тот уже готов подписывать" - каже В.М Козаку.

Хто цей "тот", який зі Львова віддав команди підписати контракти із бойовиками? - запитують журналісти. У цей день, 30 грудня, у Львові президент Порошенко на камери віддав два вертольоти армії. А не на камери, судячи з плівок, віддав команди державним ТЕС, тобто Центренерго, підписати контракти на окуповане вугілля.

Перед Новим роком 31 грудня 2014-го СБУ повезли кеш бойовикам, йдеться у сюжеті.

"Первый транш аванса доставлен в Донецк. Через час будет в Луганске", - В. М.

На що заступник голови уряду РФ відповідає: "Петру Алексеевичу передай большой привет. Поздравления с Новым годом".

Медведчук не лише, як переговорник, втюхував паливо від бойовиків. Він будував на цьому бізнес, торгувався за ціну. На Центренерго за документами ніби-то привозили африканське вугілля з ПАР, а насправді воно було з окупованих територій. Привозила вугілля фірма з орбіти Медведчука.

За 2014-2016 роки дві контори привезли на державні електростанції вугілля щонайменше на третину мільярда гривень. Це не чистий прибуток. Але за підрахунками чистого прибутку вистачає на телеканал NewsOne чи "112", сказано в сюжеті.

Також за повідомленням журналістів, Медведчук переконував керівництво РФ шантажувати Україну дефіцитом вугілля.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фактично, "філософ" Дугін у бесіді з Такером Карлсоном визнав, що цінності Росії липові, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:15

"Популярний телетрампіст Такер Карлсон продовжує годувати свого глядача трешем із Росії. Путін, Дуров та Дугін. Кого наступного покажуть американським ультраправим в надії переконати, що є якийсь унікальний російський стиль життя? Де можна вбивати, ґва...