"Они зажрались за Родину": "Вирок Путіну і "Єдиній Росії" - 40% росіян не можуть купити їжу через нестачу грошей" (відео)

В липні 2020 року Путін відклав досягнення мети по боротьбі з бідністю на шість років - до 2030 року.

Майже 40% росіян в останні півроку через брак грошей відмовлялися від покупки необхідних продуктів, інформують Патріоти України з посиланням на матеріали Ом ТВ (Ютуб) та Ехо Москви.

Це випливає з опитування «Левада-центру». (влади РФ внесли цю організацію в реєстр НКО, що виконують функції іноземного агента) 52% опитаних не могли дозволити собі новий одяг і взуття, 71% великі покупки для дому.

Три чверті респондентів з низьким матеріальним статусом ( «ледь вистачає на їжу») стикалися з неможливістю придбати необхідні продукти харчування, майже 90% не могли дозволити собі необхідні великі покупки для дому.

Навіть респондентам з відносно високим рівнем споживання (можуть дозволити собі покупку товарів тривалого користування) час від часу доводиться відмовлятися від покупок. Так, 16% з них відмовлялися від необхідних продуктів харчування, 28% - від покупки необхідного одягу та взуття, 53% - від необхідних покупок для дому.
Більше третини опитаних (37%) відзначили зростання цін на товари і послуги. 31% вважають, що ціни будуть рости швидше, ніж зараз. Тільки 2% росіян очікують зниження цін, 8% вважають, що ціни залишаться на нинішньому рівні.
13 серпня Федеральна антимонопольна служба оголосила , що проведе позапланові перевірки в торгових мережах через скарги на зростання цін. Перевірки торкнуться мереж «Стрічка», «Магніт», а також в магазинах X5 Retail Group куди входять «Пятерочка», «Перехрестя» і «Карусель».
За даними Росстату, кількість росіян з доходами нижче прожиткового мінімуму в другому кварталі 2021 року склало 17,7 мільйона чоловік. Кварталом раніше їх число оцінювалося в 21,1 мільйона чоловік - це стало найбільшим скороченням числа бідних за багато років.
Основною причиною різкого скорочення бідності в Росії в Росстат назвали адресну матеріальну підтримку сімей з дітьми у віці від трьох до семи років. За даними Мінпраці, в сім'ях з дітьми живуть близько 82% малозабезпечених росіян.
У грудні 2020 року голова комісії Громадської палати з розвитку агропромислового комплексу Юлія Оглобліна запропонувала ввести продуктові сертифікати (продуктові картки) і соціальне харчування для малозабезпечених, зв'язавши таку необхідність з підвищенням цін на продукти.
Більше половини росіян (54%) позитивно висловилися з приводу цієї ініціативи, зазначивши, що це допоможе полегшити життя людям.
Боротьба з бідністю в травні 2018 року стала однією з національних цілей Росії: спочатку ставилося завдання до 2024 року знизити рівень бідності до 6,6%. Досягти цієї мети передбачалося за рахунок роботи в декількох напрямках: надання сім'ям щомісячних грошових виплат у зв'язку з народженням дітей; сприяння зайнятості жінок, які виховують дітей, а також створення додаткових місць у яслах; розширення адресних заходів підтримки з використанням інформації системи соцзабезпечення; організації обліку бідних сімей в регіонах і затвердження для них спецпрограм по виходу з бідності; визначення з 2021 року нової споживчого кошика.
Однак за підсумками докризового 2019 року уряд не виконав і проміжну мету - знизити рівень бідності до планових 12% (він склав 12,3%). Пандемія внесла корективи: в липні 2020 року президент відклав досягнення мети по боротьбі з бідністю на шість років - до 2030 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...