Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інцидент стався на суднобудівному заводі поблизу Уханя наприкінці травня або на початку червня. Китай же намагався приховати цю інформацію.

Видання зазначило, що це сталося в той час, коли Китай наполегливо намагається розширити свій військово-морський флот, зокрема флот атомних підводних човнів. Журналісти зазначають, що США поки що не знають, чи перевозив підводний човен ядерне паливо під час затоплення, але експерти за межами американського уряду вважають, що це цілком імовірно.

9 жовтня 2023 року у звіті Китайського інституту морських досліджень Військово-морського коледжу США йшлося про те, що Китай розпочинає створення атомних підводних човнів нового покоління, що може стати проблемою для США та їхніх союзників через складнощі з відстеженням.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фортуна в гостях

п’ятниця, 27 вересень 2024, 5:01

Є давній сюжет про марнування даних людині можливостей. . Його віддзеркалено і в біблійній притчі про таланти, і в байках різних народів… . російський байкар Крилов присвятив йому байку «Фортуна в гостях». . Оскільки наші можновладці найшвидше ознай...

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...