Переказати гроші стане простіше: У НБУ змінили вимоги до розрахункових документів

Відтепер у розрахункових документах не будуть вказувати реквізит «Код банку».

У Національному банку України змінили вимоги до розрахункових документів через запровадження міжнародного стандарту номера банківського рахунку (IBAN). Про це повідомляє пресслужба Нацбанку, передають Патріоти України.

Зокрема, відтепер у розрахункових документах не будуть вказувати реквізит «Код банку». Після запровадження нових номерів банківських рахунків у стандарті IBAN необхідності у цьому реквізиті більше нема.

«Це дозволить уникнути дублювання реквізитів відповідно до вимог постанови Правління НБУ від 28 грудня 2018 року № 162 щодо запровадження в Україні міжнародного номера банківського рахунку IBAN», — зазначають у Нацбанку.

Зазначені зміни затверджені постановою Правління Національного банку від 06 листопада 2019 року № 127 «Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті», що набирає чинності з 13 січня 2020 року.

Крім того, цей документ визначає, що організаційні питання здійснення розрахунків із використанням чекової книжки (чека) банки регулюють внутрішніми правилами самостійно.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти не захопили Очеретине, але контролюють частину селища, - військовий експерт

середа, 24 квітень 2024, 20:02

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко повідомив, що російські війська контролюють лише частину села Очеретине, передають Патріоти України. "Очеретине повністю ще не втрачене. Там продовжуються бойові дії. Росіян...

Справжня будівля з роману Булгакова: Як виглядає палац арештованого путінського топ-чиновника (відео)

середа, 24 квітень 2024, 19:29

Заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов, якого заарештували за підозрою у хабарництві, має елітну нерухомість у Москві. Про це повідомили російські Telegram-канали, передають Патріоти України. Іванов, ймовірно, жив у особняку в Чистому провулку у...