"Перевага на боці ворога, на жаль": Контроль над важливою трасою на Харківщині можна вважати втраченим, - комбат Третьої штурмової бригади

Дуже важливий для ЗСУ логістичний маршрут Борова-Куп'янськ-Вузловий майже втрачений для українських військ і практично перейшов під контроль ворога. Про це в ефірі телемарафону заявив командир 1 шурмового батальйону Третьої окремої штурмової бригади Володимир Фокін, передають Патріоти України.

За повідомленнями військового, в Харківській області росіяни змінили тактику та перейшли до активних штурмових дій. «Вони задіюють важку, автомобільну та колісну техніку, а також проводять штурми «на ногах» групами від шести до 10 осіб. Фактично ворог проводить штурми на всій смузі зони відповідальності Третьої окремої штурмової бригади. Я вважаю, що таким чином він просто сковує наші сили», – акцентував Фокін.

Військовий зазначив, що вся інформація про ситуацію біля населеного пункту Борова у Харківській області наразі є у відкритому доступі. «Розглянемо ситуацію північніше від зони відповідальності нашої бригади. Ситуація важка, тому що ворог оволодів повністю населеним пунктом Піщане і продовжує просуватися в бік лівого берегу річки Оскіл. І у нього це дуже непогано виходить. Фактично до берега річки йому залишається два кілометри. Сили оборони він розрізає навпіл. До прикладу, Борова, і північніше, в сторону Куп’янська – цього логістичного маршруту вже не існує», – підкреслив комбат.

Відповідаючи на питання про те, хто контролює важливу логістичну трасу Борова-Куп'янськ-Вузловий, військовий ствердно відповів, що вона перебуває під вогневим контролем окупантів. Росіянам залишилось всього 2 км, що вийти безпосередньо на цю трасу.

Також комбат заявив, що на днях окупанти змогли захопити населений пункт Невське неподалік Макіївки. Це дало їм можливість форсувати річку Чорний Жеребець з лівого берега на правий. «Ворог щотижня отримує на одну дивізію до тисячі новоприбулих бійців, які одразу переходять до штурмових дій. У ворога проблем з живою силою немає, з боєприпасами проблем немає. Кількість FPV–дронів, яку він використовує на даний момент, десь з їх боку 2 до 1. Тобто, перевага на їх боці, на жаль», – резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фортуна в гостях

п’ятниця, 27 вересень 2024, 5:01

Є давній сюжет про марнування даних людині можливостей. . Його віддзеркалено і в біблійній притчі про таланти, і в байках різних народів… . російський байкар Крилов присвятив йому байку «Фортуна в гостях». . Оскільки наші можновладці найшвидше ознай...

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...