Під час контрнаступу ЗСУ під удар можуть потрапити 5 областей РФ, - полковник ЗСУ Світан

Збройні сили України під час майбутнього контрнаступу можуть завдавати ударів по військових об'єктах, зокрема на території Росії. Це стосуватиметься п’яти областей РФ – Брянської, Курської, Бєлгородської, Воронезької та Ростовської. Про це проєкту "Орестократія" розповів полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт Роман Світан, передають Патріоти України.

"П'ять областей, які зараз атакуються, – це Брянська область, Курська область, Бєлгородська, Воронезька, Ростовська області. Ці п'ять областей межують з Україною. Глибина – кілька сотень кілометрів. Вже обстрілюються військові об'єкти в цих областях і найближчим часом знищуватимуться і далі будемо продовжувати знищувати", – зазначив військовий експерт.

Світан також наголосив, що для ураження військових об'єктів на території РФ Україна використовуватиме виключно озброєння вітчизняного виробництва. "У нас є засоби ураження, які можуть діставати і дістають росіян на російській території в тому числі. Ось уже з дозволу Генштабу навіть нещодавно з'явилося відео роботи по військовій колоні на російській території. Однозначно, ми працюватимемо і працюємо по цих військових базах, як тільки отримуватимемо від нашого "Укроборонпрому" наші розробки для роботи по Росії", – сказав Світан.

Експерт також наголосив, що західні союзники України не дають дозвіл на застосування своїх зразків озброєння по території РФ,щоб уникнути у майбутньому можливої судової тяганини з РФ.

" Вони не хочуть брати участь у будь-яких судових розглядах, які може Росія підняти. Для того, щоб уникнути таких претензій Росії, просять нас використовувати озброєння, яке передають, тільки на нашій території. По військових об'єктах на російській території ми використовували, використовуємо і будемо використовувати наше озброєння, яке вироблено нашим "Укроборонпром", – резюмував Світан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...