Під час нальоту на Одесу сталось дещо дивне: РФ могли підказати, куди бити, - військовий аналітик

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко назвав дивним нічний удар дронів РФ по Одеській області, передають Патріоти України.

Свої сумніви аналітик обґрунтував кількома моментами: зокрема, нехарактерним інтервалом між хвилями дронів. Як відомо, вночі ворог запустив по Україні 31 "Шахед" (23 дрони ЗСУ збили).

Перший етап атаки тривав від 21:29 (тоді була оголошена повітряна тривога) до 02:21; друга умовна хвиля тривала від 04:50 ранку і до 06: 16, нагадав аналітик. "Даний наліт не тільки був численний, а так сам по собі досить тривалий, але і дивний. Тобто, раніше РОВ так само використовували хвилі для ударів по Одесі і області, але вони мали меншу між собою паузу, і слідували з мінімальним люфтом, не більше півгодини-години", - вказав Коваленко.

За його словами, фінальна хвиля дронів увійшла в зону оперування приблизно з 05:00 ранку по 06:00 ранку. "Гранично пізня планка, як для здійснення нальотів Shahed-131/136", - підкреслив він.

Виходячи з цього, можна припустити, що Росія могла отримати дорозвідувальну інформацію під час нічного удару. "І на її основі була оперативно запущена наступна хвиля, або причини в іншому, поки з упевненістю сказати складно", - вважає аналітик.

Коваленко зазначив, що всього за першу третину лютого 2024 року Росія застосувала для ударів по Україні 126 дронів (наші сили ППО збили 81 дрон). Тобто Україна ліквідувала 64% цілей - це менше, ніж вдавалося раніше, вказав Коваленко.

Однак про ефективність знищення дронів також рано судити, оскільки все частіше в мережу викладають кадри не збитих, а "посаджених" дронів РФ. Не зрозуміло, чи йдуть вони в загальну статистику ліквідованих цілей, акцентував оглядач.

"В цілому, динаміка застосування Shahed-131/136 залишається другий місяць відносно стабільною, поки без ознак нарощування виробничого потенціалу, але, це так само не виключає процес накопичення на майбутні акції терору, особливо напередодні фетиш-дат", - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...