"Пєсков одужає. А до звичайних людей просто не їде "швидка", - російський письменник про коронавірус

Багато росіян, які залишилися без лікарської допомоги, хворіє і помирає вдома, не потрапляючи в офіційну статистику щодо COVID-19.

Президент РФ Володимир Путін побудував антисоціальну державу, заявив російський публіцист і письменник Віктор Шендерович, коментуючи ситуацію із захворюваністю на коронавірус у Росії. На своїй сторінці у Facebook він нагадав, що прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков перебуває із COVID-19 у лікарні, а до звичайних жителів країни навіть швидка допомога не приїжджає, передають Патріоти України.

"Пєсков одужає. Амулет із нього знімуть, надінуть сучасне західне устаткування – й вилікують. А до звичайних людей просто не їде "швидка". У моєму Facebook стоїть регулярний крик з усіх боків – не госпіталізують уже і з критичною температурою! Нікуди. Просто не їдуть, кажуть – чекайте, і так цілодобово. Питання про госпіталізацію доводиться вирішувати. Ну, кому є з ким вирішувати, тому пощастило. Решта просто вмирає або дивом виживає. І їх, зрозуміло, навіть не порахують, щоб не псувати державі її чудової статистики", – підкреслив Шендерович.

Він зазначив, що у РФ зараз йдеться просто про виживання. "Путін побудував антисоціальну державу. До того ж це не дефект конструкції – це і є конструкція! Але одна річ, коли йшлося про соціальну нерівність у частині доступу до нафтових надприбутків, барвих і яхт, але ось уже, як написано у книзі Іова, дійшло до плоті... Ідеться про виживання. І неуцтво народу починає коштувати багатьох життів", – вважає письменник.

Шендерович нагадав про ситуацію із протестами певної частини жителів країни за чесні вибори і висловив думку, що до інших громадян РФ тоді "не доходило", навіщо це потрібно. "Вам було лінь боротися за чесні вибори, дорогі росіяни? – ну так, навіщо чесні вибори, коли $120 за барель? Тобі і так кинуть зверху шматочок, поділяться від щедрот. А здогадатися, що вкрадені вибори обертаються злодіями при владі, злодійськими порядками і злодійським ставленням до людей – було важко? Через мізки не доходило, доходить через легені. Смертельна школа. Але хоч би зараз щось дійшло", – додав письменник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...