Подруга ледве не засадила "харошую рускую" Ксюшу Собчак: Російську пропагандистку викрили у розправі з неугодними владі друзями

Канделакі та Собчак колись були найкращими подругами

Чоловік пропагандистки Тіни Канделакі та співробітник держкорпорації «Ростех» Василь Бровко організував арешти телеграмерів, які критикували його. Про це пише видання «Проект», котре проаналізувало публікації каналів, автори яких були затримані за останні півроку, та виявило цікавий збіг: 10 із них брали участь у весняній кампанії проти Бровка та Канделакі.

З літа в Росії було заарештовано щонайменше 13 співробітників редакцій анонімних телеграм-каналів, які писали про політику. Видання пов'язує арешти із критикою Бровка у публікаціях цих каналів. Вони звинувачували його в корупції, уникненні податків і стверджували, що він отримав посаду в «Ростеху» завдяки дружині. За словами знайомого Бровка, його серйозно зачепили ці публікації.

Тому він попросив санкції у глави «Ростеху», товариша по службі президента Володимира Путіна з резидентури КДБ у Дрездені Сергія Чемезова. У середині липня переконав начальника у необхідності взяти під контроль ринок каналів, щоб контролювати публікації у них. Після цього до справи приєдналися силовики.

Після арешту колег телеграмери, і так давно корумповані Кремлем, стали ще лояльнішими, пише Радіо Свобода. Якщо раніше влада платила їм, то тепер їм можна лише погрожувати в'язницею.

У слідчому ізоляторі мало не опинилася колишня кандидатка на пост президента, телеведуча Ксенія Собчак. Собчак впевнені, що й у цьому випадку мала особиста образа – на їхню думку, свою роль відіграв давній конфлікт журналістки з Канделакі. Ксенії довелося залишити країну. Повернулася вона лише після того, як її мати, сенатор Людмила Нарусова, додзвонилася до Путіна. Із розмови стало зрозуміло – санкції на арешт глава держави не давав. Канделакі заперечує свій зв'язок із переслідуванням Собчак. Нарусова заперечує, що розмовляла із Путіним про спробу арешту доньки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...