Походження назви печива "Марія" здивує багатьох: Пов'язане із донькою російського імператора

Багато хто з нас не раз купував у магазині або готував самостійно затяжне печиво "Марія". Воно вважається корисним і дієтичним, його рекомендують при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок, вагітним і як перший прикорм немовлят. theLime вирішив докладніше розповісти про походження назви цих ласощів. Історія створення цього популярного печива має романтичний підтекст, зазначають Патріоти України.

Син королеви Великобританії Вікторії, принц Альфред після довгих років військової служби вирішив одружитися і вибрав за дружину спадкоємицю російського престолу, дочку імператора Олександра ІІ, принцесу Марію.

Слід зазначити, що тоді дипломатичні відносини між Великобританією та Російською імперією були не дуже гладкими: з 1853 по 1856 гг. тривала Кримська війна, коли ці країни були з різних боків фронту. Проте Вікторія благословила вибір сина, і обидві монархії розпочали підготовку до весілля, запланованого на 23 січня 1874 року.

У той час англійська пекарська галузь була лідером у світі і кондитери з "Peek Freans" вирішили зробити нареченій особливий подарунок – придумати новий вид печива, названий на її честь. За основу вони взяли рецептуру популярного на той час у Великій Британії печива "Rich Tea", але виключили солод і додали ваніль.

Однак такі прояви шанування не дали значних результатів. Марія вела усамітнений спосіб життя і до кінця була вірна православним канонам та російським традиціям. Та й загалом її сімейне життя склалося не дуже щасливо.

Проте печиво, назване на честь російської княжни, вже майже 150 років існує на прилавках магазинів та ринків, воно давно стало окремою торговою маркою і не втрачає своєї популярності сьогодні.

На сьогоднішній день більшість виробників включили його до свого асортименту під різними назвами: Marie, María, Mariebon, Marietta тощо. Традиційно це кругле печиво з хвилястою кромкою, що має напис МАRIA (або варіації) та наскрізні отвори по всій поверхні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...