Походження статків так і не пояснив, а президент не вимагає: Що не так з головним розвідником Зеленського

Новий президент усіма своїми діями і поведінкою намагається показати, що він не такий, як попередник, але дещо залишається незмінним.

Владислав Бухарєв. Фото: Цензор.НЕТ.

"Президент Володимир Зеленський — дуже енергійна людина. Він щодня щось ініціює, когось звільняє чи призначає. Його прізвище постійно у новинах. Інколи їх не встигаєш відстежувати. Та одна новина особисто мене змусила на хвилинку спинитися у цьому насиченому інформаційному потоці", - пише журналістка Христина Бердинських у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"11 червня стало відомо, що президент призначив головою Служби зовнішньої розвідки України народного депутата фракції «Батьківщина» Владислава Бухарєва.

Бухарєв народився у місті Лебедин Сумської області. Він — досвідчений сбушник, адже 15 років пропрацював в органах Служби безпеки України на оперативних і керівних посадах. Після СБУ Бухарєв встиг кілька років попрацювати ще у Державній податковій службі, та стати першим заступником її голови.

Після Майдану Бухарєв повертається в СБУ і працює там на різних посадах до парламентських виборів-2014. Бо колишній працівник спецслужби і податкової вирішив взяти у них участь.

Він балотується від партії «Батьківщина» за мажоритарним округом Сумської області, в який входить і його рідне місто Лебедин. І перемагає на виборах. Пропрацювавши 5 років у Верховній Раді, Бухарєву вдалося залишатися маловідомим і непомітним депутатом, хоча фракція «Батьківщини» і нараховує лише 21 нардепа.

Проте Бухарєва виборці добре знають на його виборчому окрузі у Сумській області. Хоча б тому, що він багато років запрошував на Сумщину студію «Квартал 95», організовуючи їх безкоштовні концерти.

Після обрання до Ради за сприяння цього нардепа безкоштовні концерти «Кварталу» пройшли у 2015- 2016 роках у селищі Підопригори на Сумщині. Цей захід перетворився на щорічний фестиваль, що збирає 100 тисяч глядачів. Це більше, ніж на Олімпійському стадіоні. Крім «Кварталу», там виступають й інші різноманітні зірки. Наприклад, щороку співає Юлія Бухарєва — донька народного депутата. Та про неї трохи згодом.

Виходить, що Владислава Бухарєва, замовника своїх концертів, президент знає багато років. Та не цей факт найбільше здивував мене у цьому призначенні. Немає нічого дивного, коли обирають на посади людей зі свого оточення.

Найбільше вражає декларація нового очільника Служби зовнішньої розвідки України. Бухарєв усе життя працював лише в органах СБУ, податковій, і не займався бізнесом, а його дружина — шкільний вчитель. Та погляньмо у декларацію.

За минулий рік нардеп задекларував доходів на загальну суму в 818 тисяч гривень. Це його заробітна плата у Верховні Раді та покриття витрат на виконання ним депутатських повноважень. Дружина Бухарєва заробила ще 91 тисячу гривень.

При цьому, у вчительки є заощадження у латвійському банку на суму в 400 тисяч доларів. А сам Бухарєв торік подарував доньці квартиру в Києві за 14,5 млн грн, і паркомісце — за 950 тисяч. Тобто народний депутат зробив подарунків на майже 15,5 млн гривень. Йому б знадобилося більше 15 років депутатства у Раді — при цьому нічого не їсти і не пити — щоб накопичити таку суму.

Вам це нічого не нагадує? Один раз Служба зовнішньої розвідки вже фігурувала у ЗМІ в зв’язку з публікацією журналістського розслідування про статки одного свого працівника.

У 2018-му журналісти програми Бігус.інфо з’ясували, що у першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка і його родини є три будинки в Козині, елітному котеджному містечку в Київській області, на загальну суму у 8 млн доларів. Через цей сюжет вибухнув великий скандал, адже заразом виявилось, що родичі Семочка — громадяни РФ. Розвідник виправдовувався за все це в ефірі одного з телеканалів.

Між першим і другими туром президентських виборів Петро Порошенко звільнив Семочка, нарешті позбувшись токсичного персонажа в своєму оточенні.

Володимир Зеленський усіма своїми діями і поведінкою намагається показати, що він не такий, як Порошенко. Ставши президентом, він визначав два головні пріоритети у своїй роботі - боротьба з корупцією і мир на Сході. Та деякі кадрові призначення наштовхують на думку, що для своїх знайомих президент готовий іти на виключення.

Від керівника Служби зовнішньої розвідки ми все ще не почули пояснень з приводу походження його статків. Цього від нього не вимагає і президент — так діяли і попередники. Та в такому разі виходить не зовсім нова якість політики, чого очікують від енергійного голови держави".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...

Бійці ССО показали, як HIMARS знищив російську САУ "Гіацинт" (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 6:15

Росіяни встигли зробити лиш кілька пострілів з цієї гармати, перед тим, як українці ліквідували ворожу САУ. Українські захисники виявили ворожу гармату Гіацинт на окупованій частині півдня країни та завдали по ній удару з комплексу HIMARS. Про це повід...