Покласти 200 людей, щоб втримати непринципову позицію: Військовий психолог відкрито засудив тактику командування ЗСУ (відео)

Військовий каже, що великі втрати бригад вищім військовим керівництвом переважно розцінюються як зразок доблесті і героїзму, а тактичний відступ підрозділів, аби уникнути невиправданих втрат - засуджується

Зараз в Силах оборони дивні пріоритети щодо утримання позицій, і їх треба змінювати. Втрачати людей і зберігати позиції — це питання неефективності, вважає військовий психолог Андрій Козінчук, передають Патріоти України.

На передовій бувають випадки, коли комбрига знімають з посади за втрату позицій, а окремих командирів підвищують за те, що поклали дві сотні бійців, але позицію втримали. Про цю проблему в Силах оборони в ефірі "Новини.Live" розповів військовий психолог із групи інженерного забезпечення 67-ї ОМБ Андрій Козінчук.

"Були випадки, що за втрату позиції комбригу давали жорстке покарання — могли зняти з посади, або дати "повну невідповідність", або догану — його за це карали, але при цьому, якщо ти зберіг позицію, але при цьому в тебе 200 людей були поранені, чи загинули, то тобі нічого за це не було. Трішки були дивні були дивні пріоритети", — сказав військовий психолог.

Він зазначив, що це не означає, що треба здавати кожну позицію, але треба обговорити доцільність і розрахувати формулу, і щоб не було потім популістських фраз "бережемо життя кожного солдата".

Він говорить, що ці голосні фрази виголошують у Фейсбуці і Ютубі, а в реальності на місцях командири підрозділів чують інше.

"Особисто говорили — "тримати за будь-яку ціну" і "мені особисто по барабану, скільки ти людей покладеш". Така політика була, сподіваюся, що зараз все зміниться. Втрачати людей і зберігати позиції — це питання неефективності. Я не знаю, хто цитував фразу головнокомандувача, що позицію можна відбити", — сказав Козінчук.

Нагадаємо, що раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що на передовій не вистачає мотивованих і якісно підготовлених військовослужбовців. Те що найбільш вмотивованих безжально часто-густо розходували у невиправданих атаках чи безнадійних оборона з писалось не раз, наприклад Serg Marco детально аналізує цей проце детально аналізує цей процес.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Покласти 200 людей, щоб втримати непринципову позицію: Військовий психолог відкрито засудив тактику командування ЗСУ (відео)

четвер, 18 липень 2024, 13:30

Військовий каже, що великі втрати бригад вищім військовим керівництвом переважно розцінюються як зразок доблесті і героїзму, а тактичний відступ підрозділів, аби уникнути невиправданих втрат - засуджується. Зараз в Силах оборони дивні пріоритети щодо у...

Ворог захлинається у м'ясних штурмах, вогнева міць ЗСУ наростає: Пік наступу росіян минув, найстрашніша ситуація на фронті вже позаду, - воєнний експерт

четвер, 18 липень 2024, 12:30

Пік наступу російських окупаційних військ минув. Ініціатива на полі бою буде поступово переходити на бік Сил оборони України. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" сказав військовий експерт, ветеран АТО Євген Дикий, інформують Патріоти України. . Як заз...