Поки всі занепокоєні через вибори в США: Російська розвідка організовує в Сербії кампанію проти Заходу та України, - джерело

Офіцери Служби зовнішньої розвідки РФ, які працюють під дипломатичним прикриттям у Сербії, здійснюють координацію кампанії, спрямованої на посилення антизахідних настроїв у Сербії та протидію постачанню боєприпасів для України, використовуючи тему наслідків застосування боєприпасів зі збідненим ураном. Про це Guildhall повідомило джерело в уряді Сербії, передають Патріоти України.

Джерело повідомило, що в січні 2024 року в Белграді пройшла зустріч співробітників Служби зовнішньої розвідки РФ Андрєя Тємяшова (дипломатичне прикриття – радник-посланець посольства РФ у Сербії) та Міхаіла Гєнєралова (дипломатичне прикриття – радник місії посольства РФ у Сербії) з сербським та італійським адвокатами Срджаном Алексічем та Анджело Фіоре Тарталья.

Зустріч проведена з метою планування та координації серії подальших дій учасників щодо організації активних заходів у рамках кампанії. Для досягнення перерахованих цілей Росія використовує тему наслідків застосування боєприпасів зі збідненим ураном під час конфлікту в Югославії, адаптувавши її до стратегічного завдання по протидії постачанню боєприпасів для України.

У 2022 році Срджан Алексіч разом з Анджело Фіоре Тарталья підготували позов проти НАТО щодо застосування снарядів із збідненим ураном під час конфлікту в Югославії у 1999 році. Позов був поданий до Верховного Суду Сербії у 2022, а сама кампанія підтримана російськими державними медіа Sputnik та RT.

Анджело Фіоре Тарталья, який також представляє інтереси проросійського президента Республіки Сербська Мирослава Додіка, є також представником італійської Національної асоціації жертв збідненого урану. 28 лютого 2022 року відбулася приватна аудієнція представників асоціації з Папою Римським, під час якої учасники звинуватили країни Заходу у застосуванні боєприпасів із збідненим ураном.

Срджан Алексіч та Анджело Фіоре Тарталья публічно виступають проти постачання Україні західних боєприпасів із збідненим ураном. У березні 2023 року Срджан Алексіч в інтерв'ю «РИА Новости» заявив, що застосування снарядів із збідненим ураном у зоні конфлікту в Україні та у бойових діях у всьому світі необхідно заборонити. Також у березні 2023 року Анджело Фіоре Тарталья в інтерв'ю італійському виданню Il Manifesto розкритикував постачання таких боєприпасів Збройним силам України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...