​Політолог звинуватив Бігуса в маніпуляціях з "плівками Медведчука", аргументувавши покроково всі закиди проти Порошенка

Денис Бігус

Патріоти України пропонують ознайомитись з публікацією Віктора Уколова у Фейсбуці щодо крайнього зливу Денисом Бігусом матеріалів, котрі покликані свідчити про певні оборудки між Петром Порошенком, Віктором Медведчуком і Москвою про те, як на Заході сприймають останню бутафорію володаря Кремля про новітню надпотужну збою РФ, здатну поставити світ на коліна.

У своїх програмах Бігус часто кривляється, як другосортний актор. Може він так уявляє журналістику , але справжніх доказів там нема.

Де були записані ці голоси, ким і коли? Без цього всі ці патетичні вигуки в коментарях просто позбавлені сенсу. (Бо коли записував майор Мельниченко - він прямо про це й казав.)

Росії є за що ненавидіти Порошенка. Наприклад за оцінками Блумберг втрати Росії від запроваджених санкцій до 2019 року сягнули 500 млрд дол!

Коломойський також роками виношував плани як помститися Порошенку за те, що не дав шантажувати платників Приватбанку і перекрив схеми навару на бюджеті, які тепер відновлено.

У цьому сенсі на Бігуса ображатися нічого, як не можна ображатися на відро з якого на вас виливають лайно. Його другий фільм "розслідувань" переповнений патетикою, але містить багато брехні.

На початку Денис розповідає про трубу, що була націоналізована після розпаду Союзу. Але вже на 9 хвилині від його журналіста раптово ми дізнаємось, що труба залишалась у росіян і перша спроба її націоналізації сталася через 21 рік після розпаду СРСР аж у 2011 році. Втім після рішення рівненського суду, яке було опротестовано, труба все-одно залишалась не в українців.

Аж до 2014 року, коли стався Євромайдан, росіяни продовжували безперешкодно володіти продуктопроводом. Після приходу Порошенка було 4 рішення РНБО про необхідність націоналізації. 6 травня 2015 року РНБО навіть постановила визначити державний орган виконавчої влади, який буде керувати продуктопроводом. Порошенко ввів це рішення РНБО своїм Указом в дію.

Але про це вам не розкаже Бігус - це ж випадає з любовно вибудованої їм картини чергової "зради".

Ну зрештою, через рішення суду і зволікання уряду труба справді дісталася Медведчуку. Тут Денис не збрехав. Але хто ж від цього виграв?

Окупанти відібрали суднобудівний завод Порошенка у Севастополі. Медведчук підступом набув у власність трубу. Порошенко отримав нуль, нічого. Зате скільки коментарів!

Через 2 роки знищення країни Зеленським завдяки Денису Бігусу ми обговорюємо події 2015 року, звинувачуючи того, хто зміг організувати оборону країни невідомо в чому.

Звичайно ж це ніяк не пояснюється навіть тим, що брат дружини Бігуса - полковник ФСБ у Росії. Ні тим, що двоюрідний брат дружини "мужнього викривача" також офіцер ФСБ і працює у Бориса Гризлова. Повторюю - це виключно співпадіння, а Денис у нас патріот.

І записи розмов йому передало, звісно ж, СБУ?

Чи не найбільше мене обурила заява Бігуса ніби труба була націоналізована після розпаду Союзу. Бо насправді до 2015 року продуктопроводи Самара-Західний напрямок і Грозний-Армавір-Трудова не були у власності України, а перебували під контролем росіян. Чому так сталося запитувати треба у Кравчука, який керував країною на початку 90-х, коли розпався Союз.

В 2011 році було здійснено першу спробу націоналізувати «трубу» рішенням Рівненського суду. Звісно ж воно було оскаржене і все залишалось без змін у підвішеному стані аж до перемоги Революції Гідності.

Тільки за президента Порошенка Україна вступила в бій за трубу. Відомо про 4 рішення РНБО, які так чи інакше стосувались цього процесу. Викладаю їх тут разом з лінками на офіційні публікації.

4 листопада 2014 року РНБО окреслила основні заходи енергетичної безпеки. Потрібно було конче розірвати пуповину з ворогом, щоб стати незалежними від Росії,.

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/n0015525-14#Te...

6 травня 2015 року РНБО прямо наказала уряду «визначити центральний орган виконавчої влади, відповідальний за збереження та експлуатацію частини нафтопродуктопроводів Самара - Західний напрямок і Грозний - Армавір – Трудова, загальною довжиною 1433 км». Рішення було введене в дію указом Порошенка. Звісно ж це не вписується у фантастичні схеми описані Бігусом з голосу Медведчука про якийсь обмін труби?

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/n0009525-15#Te...

https://www.rnbo.gov.ua/ua/Ukazy/400.html

16 лютого 2017 РНБО констатувала невиконання двох попередніх Рішень РНБО і наказувала вжити заходів до виконання

https://www.rnbo.gov.ua/ua/Ukazy/438.html

Нарешті 15 березня 2017 року РНБО знову вимагала безумовного виконання у повному обсязі рішень попередніх рішень РНБО по трубі.

https://www.rnbo.gov.ua/ua/Ukazy/441.html

Як на мене ключовим було рішення РНБО від 6 травня 2015 року, про визначення органу виконавчої влади, що мав керувати продуктопроводом. Тому не вірте словам і фантазіям Медведчука, якого люблять називати «продавцем повітря». Хоча б тому, що у сухому залишку Порошенко нічого не отримав і не набув. Ні так, ні за обміном.

Зате Україна відбила наступи ворога. На Росію було накладено санкції. А Бігус отримав можливість вільно робити розслідування у незалежній і демократичній державі. Бо уРосії його давно б посадили.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...