Понад 8 мільйонів - на небезпечний жир та соки: У Рівному спалахнув скандал через закупівлі продуктів для пунктів незламності

В Рівному з'ясовують, чи ефективно й законно чиновники використали понад 8 мільйонів гривень. Ці гроші виділили торік на закупівлю продуктів для "Пунктів незламності" на випадок імовірного блекауту, зазначають Патріоти України.

"З цвіллю, шматками, в пакетах. Це жир, який закупили, щоб годувати рівнян в імовірний блекаут. 10 з половиною тонн за мільйон 200 тисяч гривень. Ці фото ТСН отримала з власних джерел. Самим побачити цей жир наразі не можна – він під арештом поліції. Та саме з нього почалися перевірки закупівель продуктів для ймовірного блекауту в Рівному", – розповіла журналістка Анна Махно.

Комісія з перевірки

"Що це за жир, яка торгова марка, щоб ми могли порівняти ціни, адекватно там заплатили за один кілограм чи ні, і в результаті виявилося, що нам надати немає що", – каже керівниця ГА "За чесний тендер" Мирослава Примак.

І тоді вже за перевірку взялася служба аудиту. Зізнаються, коли лише поглянули на смалець, були приголомшені: упакований неналежним чином, не ідентифікований. В ящиках, у целофанових пакетах.

До комісії долучили фахівців Держпродспоживслужби, які зробили висновок. "Жири тваринні є неякісні та небезпечні", – повідомив Анатолій Карп'юк, керівник управління західного офісу Держаудитслужби Рівненщини.

Коли почали шукати, хто поставив такий продукт, з'ясували, що жир купили у ФОПа. А той придбав його в іншого підприємця, який зі свого боку начебто закупив його на заводах. Але там, як виявилося, про це не знали.

А як щодо соків за понад два мільйони?

Та запитання в аудиторів не лише до жиру, а й до соків, закуплених на понад 2 мільйони 100 тисяч гривень. Як стало відомо, літр соку на заводі коштує 20 гривень, а купили його по 40. Бо хотіли "як краще", пояснюють у департаменті. Мовляв, через постачальника було зручніше і швидше.

Недовірою аудиторів у департаменті вкрай незадоволені і вже позиваються до суду. Водночас поліція почала своє розслідування. Якщо знайдуть винних, їм загрожує до 8 років за ґратами. Що ж робити із зіпсованим жиром та тонною підгнилих буряків, які підприємець обіцяв замінити? В департаменті економічного розвитку ще вирішують, але планували їх також відправити на схід.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Контрнаступ путіністів на Курщині провалився. ЗСУ просуваються вперед. Експерт назвав нову загрозу для ворога (мапа)

неділя, 29 вересень 2024, 18:19

Після більш ніж місяця від початку Курської операції ЗСУ окупаційні сили країни-агресора Росії здійснили спроби контрнаступу у бік Снагості, однак вони виявилися невдалими. Про це розповів військовий оглядач Денис Попович, інформують Патріоти України з...

Чимало людей відчуває екзістанціональний острах з приводу можливості нанесення удару ядерною зброєю... пуйлом по Україні - Костянтин Машовець

неділя, 29 вересень 2024, 17:52

Ну, давайте розберемось... . Значить у ри-фи є цілий ряд засобів ураження, які можливо віднести до категорії "ядерна зброя"... . Однак, вся вона за своїм масштабом застосування, умовно поділяється на 2 великих категорії . СТРАТЕГІЧНА ядерна зброя (С...