Попри усі зусилля Орбана і Ко: Президентка Угорщини прагне перезавантаження відносин з Україною, - Bloomberg

Президентка Угорщини Каталін Новак намагається подолати дружню Кремлю риторику прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Про це зазначається у Bloomberg, передають Патріоти України.

Новак заявила, що провела змістовні переговори із президентом України Зеленським на полях Міжнародного саміту Кримської платформи в Києві. Зеленський, зі свого боку, заявив, що вдячний за візит і працюватиме з Новак над поліпшенням двосторонніх відносин.

Bloomberg пише, що Угорщина виявляється все більш ізольованою в ЄС через спроби скандального угорського прем'єр-міністра і друга диктатора Путіна Віктора Орбана підірвати західні санкції проти РФ.

Він намагався заблокувати допомогу ЄС, відмовлявся постачати зброю Україні і неодноразово заявляв, що "контрнаступ ЗСУ приречений на провал".

Очільник адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергелі Гуляш заявив, що зовнішню політику Угорщини визначає уряд, а не президент.

Новак, яка є верховним головнокомандувачем Збройних сил Угорщини, взяла участь у Міжнародному саміті Кримської платформи. Вона сказала, що погодила план із п'яти пунктів, зокрема приєднання Угорщини до "формули миру", який вимагає від Росії виведення своїх військ з усієї території України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...