"​Порошенка б запросили, бо він їхню позицію лише підсилив. На відміну від нинішнього президента": Волох розповів, чому Меркель і Макрон не взяли Зеленського на телезустріч з Путіним

"​Порошенка вони в будь-якому разі до запросили, бо він їхню позицію лише підсилив. На відміну від нинішнього президента" ,- Карл Волох розповів, чому Меркель та Макрон не взяли Зеленського на телезустріч з Путіним

Відомий україно-ізраїльський економіст та політичний оглядач, розповів як трапилась така незручна ситуація, що про Україну з державою-агресором говорили без України. Таких причин кілька, один для нашої держави дійсно ганебний, зазначають Патріоти України.

"Одне Інтернет-видання попросило коментар на тему, чому європейські лідери провели переговори з Путіним без Зеленського. І я подумав, що вам моє пояснення також може видатися цікавим.

Щонайменше, дві причини сьогодні змушують європейців говорити з Путіним.

1. Перша - повернення адміністрації Байдена до теми ядерної угоди з Іраном, котру Трамп просто відмінив свого часу й увів санкції проти Тегерана. Щоправда, Байден, очевидно, не планує автоматично повернутися до умов, котрі свого часу так легко прийняв Обама. Оцінюючи заднім числом шкоду й небезпеки від нормалізації стосунків із аятоллами, коли величезні кошти, які вони завдяки цьому отримують, ідуть на фінансування тероризму й тотальну дестабілізацію в регіоні, західні країни ставляться сьогодні до ситуації більш обережно. В тому числі, узгоджують взаємодію. Тому, американська адміністрація вже продовжила санкції, а європейці погрожують новими, якщо наступні переговори з Іраном із цього приводу не будуть успішними.

Щоб погроза санкцій була ефективною, цивілізований світ потребує узгодженої позиції з Росією, котра є традиційним «штрейкбрейхером» і не без вигоди для себе прориває економічну блокаду свого південного союзника.

2. Очевидно, що західні лідери не могли оминути в перемовинах і ситуацію на східному кордоні України та в Криму, де Путін активно накопичує військову техніку й людей. Я не думаю, що це реальна підготовка до нової інвазії та серйозної ескалації (швидше, демонстрація м‘язів Байдену), але цей момент європейські лідери також були зобов‘язані обговорити під час «зустрічі» з ВВХ.

3. Думаю, Порошенка в часи його президентства вони в будь-якому разі до розмови (принаймні, її другої частини) запросили б. Його присутність і участь їхню позицію лише підсилювала. На відміну від нинішнього президента, з якого переговірник і дипломат мінусовий. Та й стосунки його з лідерами Західного світу далекі від теплих.

Тому, «про Україну без України» на найвищому рівні цілком може стати правилом у наступні роки. Якщо ми всередині країни нічого не змінимо".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...

Нова РЕБ-технологія стане геймченджером на фронті: Українське підприємство обіцяє за місяць показати новітню зброю, проти якої не встоять навіть дрони з ШІ та найновітньою прошивкою

неділя, 5 травень 2024, 6:15

Репортаж видання dev.ua з полігону виробника РЕБ/РЕР систем Kvertus. «Спроможності нашого підприємства — від 5000 засобів щомісяця», — каже Сергій Скорик, комерційний директор підприємства Kvertus. Ці слова звучать під час виступу перед журналістам, як...