"Повалив на підлогу": Принц Гаррі написав у мемуарах, що брат Вільям підняв на нього руку

The Guardian першими прочитали автобіографію принца Гаррі і переказують скандальні історії з книги, яка вийде за кілька днів і може спричинити ефект цунамі у Великій Британії та королівській родині, передають Патріоти України.

У своїй довгоочікуваній автобіографії, яка отримала назву Spare (Запасний) принц Гаррі докладно розповідає про своє дитинство, юність, службу в армії, знайомство і шлюб із Меган Маркл. І особливу увагу приділяє стосункам у королівській родині. Книга насичена скандальними історіями та докладним переповіданням діалогів між членами родини, і ці зізнання принца Гаррі, як зазначає The Guardian, можуть стати шоком для британського суспільства.

Зокрема, велику увагу принц Гаррі приділяє стосунком зі своїм рідним старшим братом Вільямом, що в 2022 році став принцом Уельським, і про те, як їхні стосунки змінилися після шлюбу з американською акторкою Меган Маркл. Також робить випади на адресу свого батька, зараз короля Чарльза ІІІ.

Як зазначає видання, назва книги походить від старої приказки в королівських і аристократичних колах: що перший син є спадкоємцем титулів, влади та багатства, а другий є запасним, на випадок, якщо щось трапиться з первістком

Одна зі скандальних історії, яку описує принц Гаррі у своїй книзі — сварка принців у 2019 році, коли принц Вільям, за словами Гаррі, застосував до нього силу.

Гаррі пише, що Вільям хотів обговорити «всю катастрофу» їхніх стосунків і боротьбу з пресою. Але коли Вільям прибув до Ноттінгемського котеджу, на території Кенсінгтонського палацу, де Гаррі тоді жив, — він, за словами Гаррі, був уже «збуджений».

Після того, як Вільям поскаржився на Меган, пише Гаррі, назвавши її «складною», «грубою» і «різкою», Гаррі зауважив йому, що той повторює «наративи преси» і чекає від нього кращого відношення. Але Вільям, каже Гаррі, не був раціональним, тому вони просто кричали один на одного.

The Guardian наводить шматок з описом цієї сварки з книги Запасний.

«Відбувся обмін образами, перш ніж Вільям заявив, що намагається допомогти».

Гаррі сказав: «Ти серйозно? Допомогти мені? Вибач — ти це так називаєш? Допомагаєш мені?»

Цей коментар, каже Гаррі, розлютив його брата, який вилаявся, ступаючи до нього. Наляканий, пише Гаррі, він пішов на кухню, а розлючений брат послідував за ним.

Гаррі пише, що дав братові склянку води і сказав: «Віллі, я не можу з тобою розмовляти, коли ти такий».

Він пише: «Він поставив воду, обізвав мене, а потім підійшов до мене. Все сталося так швидко. Так дуже швидко. Він схопив мене за комір, порвавши моє намисто, і повалив на підлогу. Я приземлився на собачу миску, яка тріснула під моєю спиною, шматки врізалися в мене. Якусь мить я полежав, ошелешений, а потім підвівся і сказав йому йти звідси».

Гаррі пише, що Вільям запропонував йому відповісти, як це було у дитинстві. За словами Гаррі, він відмовився це зробити. Тоді Вільям пішов, а потім повернувся «і з винуватим виглядом вибачився».

Коли Вільям знову пішов, пише Гаррі, він «повернувся і передзвонив: «Тобі не варто розповідати Мег про це».

«Ти маєш на увазі про те, що ти напав на мене?»

«Я не нападав на тебе, Гарольде».

Гаррі каже, що не сказав про це одразу дружині, але подзвонив своєму терапевту.

Пізніше Меган помітила «подряпини та синці» на його спині, тому він розповів їй про напад, Гаррі каже, що вона «не була ані здивована, ані сердита».

«Вона була страшенно засмучена».

Редактори The Guardian, що першими прочитали книгу принц Гарри, пишуть, що невдоволення Гаррі тим, що він «запасний», є об'єднуючою темою його книги, у розділах про його дитинство, навчання в школі, його королівську кар'єру та кар'єру в британській армії, його стосунки з батьками та братом і його життя з Меган і батьківство.

Вони зазначають, що на початку книги Гаррі розповідає історію про те, як його батько, нині король Чарльз, нібито сказав своїй дружині, принцесі Діані, у день народження Гаррі: «Чудово! Тепер ти дала мені спадкоємця і запасного — мою роботу зроблено».

«Незалежно від того, описуючи свої спогади та любов до Діани, яка загинула в автокатастрофі в Парижі в серпні 1997 року, чи свою любов до бабусі, королеви Єлизавети II, яка померла минулого року, Гаррі нікого не щадить у своїй книзі, насиченій приватними сценами і розмовами», — зазначає видання.

Нагадаємо, принц Гаррі і Меган Маркл познайомилися у 2016 році, а в травні 2018 року зіграли гучне королівське весілля. Вони отримали титули герцога і герцогині Сассекських і до січня 2020 року виконували обов’язки старших членів королівської сім'ї. Після чого пара оголосила про відмову від цих обов’язків, зазначивши, що прагне фінансової незалежності.

Вони переїхали жити до Канади, а пізніше на батьківщину Меган Маркл, до Каліфорнії. Пара відкрила свій окремий благодійний фонд Archwell, стала батьками двох дітей, Арчі та Лілі, яку назвали на честь королеви Єлизавети, підписала кілька багатомільйонних контрактів зі стрімінговими сервісами Netflix, Spotify та видавництвом Penguin Random House, в якому виходить перша біографія принца Гаррі.

Пара дала кілька скандальних інтерв'ю та випустила документальний фільм Meghan & Harry. У них вона звинувачує королівську сім'ю в расизмі і доведенні до думок про самогубство.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...