Повторять досвід "дідів" у Фінляндії: На російських окупантів чекає жорстока зима в Україні, багато хто замерзне і помре від хвороб, - The Sun

Російська армія знаходиться на шляху до найбільш похмурого етапу війни в Україні, оскільки погано екіпіровані солдати зіткнуться із суворою реальністю зими в окопах. Про це пише The Sun, передають Патріоти України.

У матеріалі йдеться про те, що російські окупанти можуть зіткнутися з убивчими умовами, схожими на ті, в яких радянська армія опинилися під час провального вторгнення до Фінляндії 1939 року або невдалого нападу нацистів на Росію 1941 року.

Взимку в Україні температура може опускатися до -31°C, у середньому температура становить близько -8°C. Крім того, протягом одного дня може випасти до півметра снігу. І навіть якщо зима буде набагато м’якшою, вона все одно буде «жорстоко похмурою» для погано екіпірованих, недостатньо навчених та незабезпечених росіян.

«Коли холодно, ви не тільки повільніше рухаєтеся, ви повільніше думаєте, і ймовірність того, що підрозділи зламаються і побіжать, зростає», — сказав генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес. І хоча українцям також доведеться воювати за таких умов, вони краще екіпіровані та мотивованіші.

Ходжес вважає, що РФ знає, що чекає на їхніх солдатів в Україні взимку, проте російське командування просто хоче обміняти «тіла на час» і перевірити на міцність рішучість Заходу в їхній підтримці українців, і затягнути війну.

Офіцер британської армії у відставці полковник Річард Кемп також погодився з тим, що російські війська можуть опинитися в кризі, але зазначає, що в таких погодних умовах складно обом сторонам.

Скоро в Україні настане період із зливами, які має назву «бездоріжжя», а після цього температура почне падати. Ходжес упевнений, що зміна умов піде на користь українцям, оскільки вони «набагато краще підготовлені» і, якщо вони продовжать чинити тиск, то росіяни «посипляться».

«Російські призовники прибудуть на фронт погано екіпірованими, без належного зимового одягу — і сидітимуть там в окопах, наповнених водою. Це буде жахливо. Одна справа битися взимку, коли ти перемагаєш, але якщо ти вже програєш, це матиме жахливий психологічний ефект, особливо коли ти замерз, нещасний і тебе обстрілюють артилерією та ракетами», — сказав він.

За словами генерала, «мало що може бути гірше, ніж сидіти в холодних і вологих умовах, коли ваші черевики наскрізь промокли».

Він також пояснив, що однією з найбільших проблем для росіян є не лише холод, а й загроза хвороб. Багато фотографій російських таборів, які він бачив, показують, що вони були повністю дезорганізовані — брудні та виглядали як «ранок після рок-концерту».

Ковід та інші віруси можуть знайти благодатний ґрунт для неакуратних та ослаблених російських військ, які ховаються у своїх окопах та бліндажах. «На холоді ваше тіло просто слабшає, воно не може боротися», — підкреслив Ходжес.

За його словами, «війна — це випробування волі». «Звідки виходить воля. Ви вірите, що робите? Ваша мета? Чи довіряєте ви оточуючим вас людям та вашим лідерам? Чи ви вірите, що штаб робить все можливе, щоб підтримати вас і зберегти вам життя? І для росіян відповіддю на багато з цих питань було б рішуче «ні», — сказав генерал.

Полковник Кемп також пояснив, що бойовий дух стане ключовим фактором у бойових діях взимку в Україні. «Багато хто з цих росіян не розуміє, чому вони воюють, і вони не хочуть воювати — їх щойно відправили на передову, поки українці борються за свої будинки та сім'ї», — сказав він.

Кемп наголосив, що для українців це «не буде легкою прогулянкою», але їм допоможе високий моральний дух.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...