Проблемна допомога: Західні союзники масово відмовляються від вертольотів Tiger, які пропонуються для посилення ЗСУ. Що з цими машинами не так

Ударний вертоліт Tiger, попри те, що він стоїть на озброєнні Німеччини, Франції, Іспанії та Австралії, неможливо назвати безпроблемним, чимало країн від нього відмовляються, інформує Defense Express.

Експерти видання зазначають, що назвати Tiger ідеальним "кандидатом" на посилення ЗСУ доволі складно.

"Безумовно це сучасний ударний вертоліт, який стоїть на озброєнні, поки, Австралії, Іспанії, Франції та Німеччини. Наприкінці 80-х він створювався, як пан'європейський вертоліт - альтернатива Apache, а у його розробку вклали близько 7 млрд євро. Але половина поточних операторів Tiger відмовляється від нього", - йдеться у матеріалі.

Автори зазначають, що Міноборони Німеччини днями відзвітувало про план зняти з озброєння всі наявні 51 гелікоптери до 2032 року. Причини відмови він цих вертольотів банальні - мала операційна готовність.

"Тому й 51 вертоліт - виключно паперовий показник Бундесверу. Станом на 2021 у боєздатному стані було 40 ударних вертольотів і це один з найкращих результатів за останні роки. Бо у 2019 році - їх "приземлили" через проблеми з гвинтом, а у 2018 році лише близько десятка машин вважались у повному боєздатному стані", - пише видання.

Автори зазначають, що схожу політику проводять інші власники десятків Tiger - Франція, Іспанія та Австралія.

"Таким чином ударні вертольоти Tiger хоч і вбачаються як ресурс, що може посилити ЗСУ, але мають цілу купу проблем", - констатують військові експерти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...