Хоч Бахмут і не взяв: Пригожин повернув собі прихильність Путіна, - ISW

Засновник групи "Вагнера" Євген Пригожин повертає собі прихильність президента Росії Володимира Путіна. Сили "Вагнера" почали отримувати підкріплення, боєприпаси та політичне визнання. Це є різким відхиленням від попередніх зусиль Кремля, спрямованих на використання сил ПВК та Пригожина в Бахмуті щонайменше з січня 2023 року. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

17 квітня джерела, пов'язані з "Вагнером", повідомили, що Вагнер готує до трьох мотострілецьких бригад мобілізованих військовослужбовців для посилення флангів ПВК в Бахмуті.

Пригожин також підтвердив, що російські повітряно-десантні війська діють поряд з Вагнером і вказав, що ПВК активно отримує артилерійські снаряди.

Наразі незрозуміло, наскільки Путін довіряє Пригожину, але цілком ймовірно, що Путін зупинив зусилля російського Міноборони помститися "Вагнеру", відмовивши в підкріпленні та боєприпасах, – зазначають аналітики.

Інтерв'ю з двома колишніми бійцями "Вагнера" про масові розстріли українських дітей, цивільних, військовополонених ще більше підкреслює, як ПВК закріпила систематичну жорстокість як частину свого фундаментального способу дій.

Також експерти вказують на те, що Пригожин і командування "Вагнера" можуть активно заохочувати активну участь у звірствах, намагаючись зміцнити соціальну згуртованість і репутацію в підрозділах ПВК.

"Цей тип укоріненого насильства, ймовірно, матиме дедалі більший вплив на російське суспільство, особливо після того, як бійці "Вагнера" завершать контракти і повернуться до своїх домівок. Російському суспільству доведеться докладати все більше зусиль, щоб впоратися з жорстокістю як нормою, яку чинять його військовослужбовці в міру їхньої реінтеграції у внутрішню сферу, що, ймовірно, матиме наслідки для цілих поколінь росіян", - кажуть аналітики ISW.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Заявление Путина о захвате Харькова: что он сказал на самом деле", - Ян Валетов

неділя, 19 травень 2024, 18:54

"Путин заявил, что у России нет планов брать Харьков. За три дня до вторжения он и его печальный конь утверждали, что планов нападения на Украину у России нет. Поэтому, если Путина говорит, что у него нет плана захвата Харькова, или Сум, или Чернигова,...

Не Сумська?: Відома тарологиня сказала, яку область невдовзі чекає новий наступ росіян

неділя, 19 травень 2024, 18:28

Відома вітчизняна тарологиня Людмила Хомутовська від початку повномасштабного вторгнення РФ в Ураїну щодня розкладає карти на ситуацію в країні. Тепер експертка з карт таро впевнена, що Київщина поки у безпеці, проте щодо Чернігівської області такої вп...