Пригожин повернув собі прихильність Кремля та "топить" нові ПВК конкурентів, - ISW

Пригожин повернув собі прихильність Кремля – ISW

Наявність повноважень у Євгена Пригожина щодо підрозділів, які підпорядковуються Міністерству оборони РФ, говорить про те, що засновник ПВК "Вагнер" зміг повернути собі деяку прихильність Кремля, переконані аналітики Інституту вивчення війни.

Євген Пригожин "почав інформаційну операцію з підриву довіри до російських приватних військових формувань, пов'язаних з державою", вважають експерти інституту.

Зокрема, йдеться у звіті, Пригожин заявив, що відвідав позиції підрозділів "Потік" і "Олександр Невський". Їх Пригожин охарактеризував як "мікро-ПВК". 24 квітня засновник "Вагнера" різко розкритикував поганий стан цих підрозділів.

В інституті зазначили, що, згідно з відкритими даними, батальйон "Потік" є одним із трьох добровольчих загонів держкомпанії "Газпром". Батальйон також є аналогом Російського державного бойового резерву ("БАРС"). Батальйон "Потік" підпорядковується ПВК "Редут" Міноборони РФ.

"Пригожин заявив, що ці підрозділи мають прикривати фланги "Вагнера", і запитав, як ці підрозділи можуть вести бойові дії, якщо в них немає належного постачання та озброєння. Пригожин також розкритикував загальне поширення подібних ПВК, що, ймовірно, свідчить про те, що він розглядає ці нові структури як конкурентів "Вагнера", – повідомляється у звіті.

Заяви Пригожина, підсумовує ISW, вказують на те, що "Вагнер" має повноваження щодо підрозділів, які належать російському МО, що, у свою чергу, свідчить про те, що Пригожин повернув собі деяку прихильність Кремля.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відома українська співачка взяла прізвище чоловіка-росіянина та створила власний бренд одягу

субота, 11 травень 2024, 16:54

Відома українська співачка, екс-учасниця гурту "ВІА Гра" Надія Мейхер взяла прізвище свого чоловіка чоловіка-росіянина Михайла Уржумцева. Надія Мейхер більше не виступає на великій сцені і пішла з шоубізнесу. Зірка створила однойменний бренд одягу і ак...

Поранені окупанти постраждали ще раз: У Бєлгороді "швидка" потрапила в ДТП (фото, відео)

субота, 11 травень 2024, 16:16

11 травня в Бєлгороді (Росія) сталася дорожня аварія за участі швидкої допомоги, яка перевозила російських окупантів. Про це повідомляє ASTRA, передають Патріоти України. Уранці канал писав про подію, публікуючи відео і фото з місця інциденту, але точн...