Психотерапія - лікування емоційного болю

Поняття психотерапії та її значення. Хто такий психотерапевт та як він лікує людину. Ресурси, котрі необхідні для досягнення максимального ефекту.

Психотерапія - інвестиція в себе

Безліч думок та міфів ширяться навколо науки психотерапія:

  • Для одних - це боротьба з проблемами і надокучливими голосами у голові;
  • для інших – модний тренд, завдяки якому можна потішитися на стильній канапці;
  • для третіх – спосіб змусити себе чимось зайнятися, розмежувати життя на "до" та "після".

Психотерапія не є чудодійною пігулкою, котра перевтілює життя людини або робить її «супергероєм». Це не якийсь магічний ритуал. Психотерапія – це інструмент, що здатний покращити якість життя. Кожен сеанс – можливість для людини навчатися чомусь новому і попрацювати зі спеціалістом, який допоможе зрозуміти і впоратися з турботами. Будь це любов до Casino Top ua чи занижена самооцінка.

У країнах Європи та Америки візити до психотерапевта давно стали звичною справою. Навіть компанії часто пропонують корпоративних психотерапевтів як бонус до вакансії. Все тому, що психічне здоров'я так само важливе, як і фізичне.

Для чого потрібна психотерапія

У разі зубного болю людина звертається. Коли болить зуб, неможливо нормально жити і насолоджуватися смачною їжею. Біль відволікає людину від важливих для неї задач. Так само і з емоційним здоров’ям. Коли болить душа, людина не здатна сконцентруватися на роботі чи повноцінно відпочити.

Психотерапія – це не лише про лікування болю, але і про знаходження шляхів для особистого зростання. Психотерапевт здатний допомогти «хворим»:

  • Встановити цілі;
  • покращити комунікаційні навички;
  • попрацювати над кар'єрним розвитком.

Так само як стоматолог прибирає дірку в зубі, психотерапевт допомогти людині попрацювати над усуненням комплексами чи інших психологічних перешкод, що заважають жити повноцінним життям.

Важливі ресурси

Психотерапія не гарантує магічного ефекту. Для досягнення ефекту потрібен:

  • Час: коли людина пробує щось нове, вона часто стикається з викликами і невдачами. Ніхто не народжується з необхідними для життя чи роботи навичками. Кожна людина поступово добуває власний досвід і набуває вмінь. Те саме стосується й психотерапії: для розуміння та подолання проблеми потрібен час. Необхідно вивчити ситуацію, знайти інструменти для її розв'язання і застосувати їх. Деякі проблеми вирішуються впродовж тижня. Для інших може знадобитися рік чи більше. Для одних людей достатньо кілька сесій у психотерапевта. Іншим потрібно регулярно відвідувати спеціаліста;
  • гроші: інтернет та сучасні технології дають доступ до великої кількості інформації, включаючи блоги та ресурси з психотерапії. Проте, коли мова йде про довіру та вибір гарного спеціаліста для детального обговорення особистих проблем, постає питання про вартість послуг.

До психотерапії варто відноситися відповідально. Обрати професіонального спеціаліста, котрому можна довіряти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вже після вторгнення: Хмельницький чиновник, підозрюваний у роботі на ФСБ, отримав від влади… квартиру у подарунок (документи)

неділя, 16 червень 2024, 15:30

Начальник відділу програмного забезпечення управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради Руслан Бітюков, який тепер підозрюється у державній зраді, отримав під час війни від місцевої влади квартиру у новобудові. Про це по...

Врятував військовий: Наречена відомого співака розповіла, як їй під авто підклали небезпечний предмет (фото)

неділя, 16 червень 2024, 14:40

Наречена відомого українського співака Іллі Парфенюка – блогерка Сімбочка – шокувала розповіддю, як під їхнім авто заховали небезпечний предмет, передають Патріоти України. Неприємний інцидент стався у Сумах, де в Parfeniuk був концерт. Після виступу С...