Путін поставив нові терміни щодо захоплення Бахмута і відправив десант "у пастку", - Злий Одесит

Перед командуванням окупаційних сил поставлено завдання закрити питання з Бахмутом до Великодня, тобто - до 16 квітня. Про це розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко (Злий Одесит), передають Патріоти України.

"Черговий часовий ліміт, який не витягують "Вагнера", як і в цілому не витягують бої в місті. Тому ухвалено рішення - питання буде закривати десантура", - написав експерт.

За його словами, в місті починають превалювати підрозділи 51-го і 137-го ПДП 106-й ВПД РФ, 57-й ОМСБр, а так само з'являються бійці з 98-й ВПД РФ, які розміщувалися тиждень тому північніше, ближче до Кремінної, але їх частково стягнули сюди.

"Звичайно, Пригожина така розстановка не радує, але він буде традиційно заявляти про те, що в Бахмуті все "вирішують" саме "Вагнера". Хоча вони вже практично нічого не вирішують з кінця грудня 2022 року, коли "продавець хот-догів" (Пригожин - ред.) не виконав обіцяного - не подарував Путіну Бахмут на Новий рік", - додав Коваленко.

Наразі, за словами Коваленка, запеклі бої тривають за вулицю Чайковського. Це обумовлено тим, що вулиця Чайковського є фактично міським продовженням "дороги життя" 0504": "Сюди і на залізничні шляхи окупанти не шкодують кидати все, що у них є, а особливо не шкодують першими рядами посилати "вагнерят", за яким вже і просувається десантура".

Але і тут не все успішно, зазначив експерт. "Перші ряди напорюються на позиції ЗСУ, втягуються у міські бої, а друга лінія опиняється під артилерійським і мінометним вогнем. За останні дві доби інтенсивність вогневого впливу з нашого боку зросла. З огляду на простреленість локацій зросла і ефективність анігіляції", - пояснив він.

Коваленко підкреслив, що оборона Бахмута "вибудувана так, що зараз у росіян немає фізичної можливості реалізувати взяття міста в оперативне або тактичне оточення": "Маючи вогневий контроль над артеріями 0506 і 0504, вони не мають над ними фізичного контролю".

Оборонні дії міста тривають під контролем ЗСУ. Саме ЗСУ нав'язують темп переважаючому противнику, для якого головне - не пропустити чергові поставлені терміни, наголосив Коваленко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...