"Питання "а що мені дала Україна?" я чула неодноразово навіть від моїх однолітків ще до 24 лютого 2022 року", - патріотка із Маріуполя

"Вже більше року мій верхній одяг прикрашають значки з українською символікою. З'явились вони в мене ще під час мого тримісячного перебування у Празі. Відтоді я їх не знімаю, можу тільки додати нові. Не зустрічала ніколи негативної реакції на них. До сьогодні... Сталося це для мене настільки неочікувано, що я була до цього зовсім не готова...", - пише переселенка із Маріуполя Ольга Демідко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Жінка у маршрутці, яка їхала в Ірпінь, (про що теж повідомила всім присутнім) дуже голосно говорила зі своєю знайомою. Її розмова з самого початку обурила всіх присутніх, бо йшлося про її щасливе перебування в Німеччині і негативне ставлення до України.

Вона розповідала про допомогу у розмірі 500 євро, які щомісяця отримує там, про те, що в Україну приїхала тільки на свята, але насправді більше її тут нічого не тримає, бо ця держава "їй нічого не дала!". На цих словах я не витримала, і подивилась на неї, чим одразу ж привернула її увагу. Вона прямо зловила мій погляд. 395 маршрутка не дуже велика, тому її розмова була чутна всім, навіть водію. І от вона, дивлячись на мене, питає, нащо я причепила ці значки, я що депутат?!... Моєї відповіді вона не чекала. Продовжувала далі.

Явно зранку щось не те було з настроєм. Спитала, що мені дала Україна, чому я молода не виїжджаю, коли є стільки можливостей. В маршрутці почався галас. Один чоловік сказав, що самі вирішимо, де нам краще. Інша жінка, не витримавши, наголосила, що не всі українці вважають, що треба шукати кращої долі закордоном, а коли почалась повномасштабна війна, багато хто використав цю ситуацію для себе, - маючи ціле житло, відправляється за такими грошовими допомогами. Але жінка, яка почала всю цю перепалку, зауважила, що її будинок в Ірпені, на щастя, цілий, але вона жити під повітряними тривогами ніколи б не стала.

Я все це слухала і не могла зрозуміти власні почуття. Питання "а що мені дала Україна?" я чула неодноразово навіть від моїх однолітків ще до 24 лютого 2022 року. Я відчувала одразу і якесь обурення, і незрозумілий мені спокій. Розуміла, що жінку, яка так щиро вважає, що всі їй винні, все одно не переконаю. Але все ж вирішила сказати, що держава ніколи нікому нічого не винна! В Німеччині ця жіночка не почує "Що мені дала Німеччина?". Але я теж задала їй питання "А що вона особисто зробила, щоб закінчилась ця страшна війна в Україні?". Адже вона отримує допомогу, перш за все, як українка. І без громадянства України не мала б 500 євро в Німеччині.

В умовах воєнного стану дуже важливо підтримати економіку власної країни, тому особисто я повернулась 11 місяців назад в Україну, живу в Києві, працюю та плачу податки саме тут, оскільки розумію, що це вкрай важливо! Кожен зробив свій вибір. Я нікого не засуджую. І бути закордоном після пережитого для декого дійсно правильний вибір, адже це і питання безпеки. Але все ж я оптимістка і сподіваюсь, що є багато українців, які обов'язково повернуться в свою країну. Вони візьмуть з іноземних країн найкраще і привезуть додому, щоб розвивати Батьківщину.

Бо Україна нікому нічого не винна! Україна - це і є ми, кожен з нас! А та жінка подивилась на мене навіть якось по-доброму, сказала, що я ще дуже наївна, але життя мене навчить. Мені треба було вже виходити, тому наостанок сказала їй: "Все буде Україна!". І вийшла. Ситуація, мабуть, буденна. Але з голови тепер не виходить...".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...