Радянська армія: Для чого солдати заточували один із куточків металевої бляхи ремня

Заточена сторона перетворювалася на багатофункціональний інструмент.
Багато хто погодиться із твердженням про те, що солдати в усьому світі є одними з найсміливіших людей на планеті, вважають Патріоти України. Все тому, що їхнє життя та служба традиційно пов'язана з численними негараздами, позбавленнями, складнощами та прямою загрозою для життя та здоров'я. Саме тому за всіх часів солдати були хитрі на вигадку. Радянські військовослужбовці тому найкраще підтвердження.

Навіть ті, хто не служив в армії, мають бути чудово знайомі з армійським ременем часів Радянського Союзу. Побачити такі можна не лише у музеях та фільмах, а навіть на озброєнні багатьох сучасних армій колишніх республік СРСР. Все тому, що свого часу таких ременів було виготовлено величезну кількість. Більше того, у Росії від радянських ременів почали відмовлятися лише у 2014 році, замінюючи їх на нові сучасні.

З армійським ременем взагалі пов'язано дуже багато цікавих речей. Наприклад, як носиться ремінь і як заправлена в нього бляха із зіркою в радянській армії, можна було визначити, до якої групи в неформальній ієрархії належить військовослужбовець. Крім того, бляха була ще й важливим інструментом у розпорядженні солдата. Особливо вмілі бійці навіть вміли запалювати сірники про них!

Втім, сьогодні йтиметься про іншу вигадку радянських військовослужбовців. Так, багато солдатів великої та неосяжної Вітчизни заточували один із куточків металевої бляхи. Робилося це не просто так, а винятково з утилітарних міркувань. Заточена сторона перетворювалася на невеликий господарський ніж, який можна було використати під час шиття, а також для відкриття консервів під час виходу на поле. От уже справді все геніальне – просто! Тим більше, що уточнити бляху можна за бажання навіть об камінь або асфальт.



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 2 травня: Що забороняється, а що заохочується на день пам'яті Бориса та Гліба

четвер, 2 травень 2024, 7:05

Православна церква України 2 травня за новим стилем вшановує пам'ять Олександрійського архієпископа Афанасія Великого, а також відзначає перенесення мощей благовірних князів Бориса і Гліба, перших канонізованих святих Русі-України, до нового храму сина...

Часів яр до 9 травня! росіяни пруть на Покровськ - Злий Одесит

четвер, 2 травень 2024, 5:58

Возвращаюсь к практике публикации видео.