"Радянський Союз надсилав життєво необхідну сировину в Німеччину, в обмін на поставки зброї, військової техніки і цивільних машин. Ця угода супроводжувала Пакт Молотова-Ріббентропа", - Олена Кудренко

"Після приходу нацистів до влади в Німеччині в 1933 році відносини між Німеччиною і СРСР почали різко погіршуватися, а товарообіг між двома країнами знизився. Після декількох років високої напруженості і суперництва Третій Рейх і СРСР почали поліпшувати відносини в 1939 році", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"У серпні того ж року країни розширили свої економічні відносини шляхом укладення комерційної угоди, за якою Радянський Союз надсилав життєво необхідну сировину в Німеччину, в обмін на поставки зброї, військової техніки і цивільних машин. Ця угода супроводжувала Пакт Молотова–Ріббентропа, який містив секретні протоколи поділу Центральної Європи між двома державами. Невдовзі Німеччина і Радянський Союз вторглися в країни, що були зазначені в межах їхніх сфер впливу.
Пізніше країни розширили свої економічні відносини, підписавши комерційну угоду в лютому 1940 року. Німеччина отримала значні обсяги сировини, необхідні для її майбутнього військового успіху, такі як нафта, зерно, каучук і марганець, а натомість відправляла в СРСР озброєння, технології та машини для виробництва. Після незавершених переговорів щодо можливого вступу СРСР в пакт осі, країни вирішили кілька суперечок і розширили свої економічні відносини в січні 1941 року Господарською угодою між СРСР і Німеччиною.
Економічні відносини між двома країнами різко припинилися, коли у червні 1941 року Німеччина напала на Радянський Союз, порушивши пакт Молотова–Ріббентропа..." (Вікіпедія)
***
Ми з вами можемо уявити, що рішення підтримувати фашистську Німеччину нафтою, зерном, каучуком, марганцем приймалося десь в Києві, або Мінську? Звичайно, підтримка фашистів йшла з Кремля.
Мабуть, ще з тих часів у росіян є якийсь особистий тригер - не весь світ став перед ними на коліна, і не весь світ визнав їх якусь інакшість, перевагу, якісь особливі права на існування на цій земній кулі. Це суперництво зі світом через особисті комплекси нації, яка так і не стала нею, не виросла, не сформувалася - воно сьогодні лише загострилося.
Я думаю, що самих німців вони, росіяни, давно помітили хрестиком як тих, кого перевершили нехай не економічно, а морально. На цьому почутті переваги побудовані багаторічні "можем повторіть", "на Бєрлін", засилля росіян в самій Німеччині, впевненість (яка на щастя не виправдалась), що Європа не зможе без російсько газу...
Але й досі вимальовується такий самий нацизм, таке саме зазіхання на більшу роль у світі, така сама образа на всіх і кожного, які були і на момент підтримки росіянами німецього фашизму, і на момент співпраці з Гітлером, і на момент вторгнення росіян до Польщі й інших країн.
Ось воно. Те, що залишається в росіян навічно - на фото. Воно невикорінене зараз, і не буде викорінене ніколи. Бо де зараз російські "опозиціонери"? В Європі. Що вони зараз роблять? Працюють над новою картинкою щодо "нє вся рассія такая". Для чого? Щоб росія залишилась існувати, і щоб їй дали змогу й далі плекати свою імперскість. Бо як нещодавно зазначила "опозиціонер" Катерина Шульман (сидячи у Франції) - "у сосєда дом сгорєл, а у нас каналізацию прорвало. Но сосєду дом восстановят всєм міром, а нам..." Ну, ви читали. Ніщо не вирвано з контексту. Людина бореться за росію, а не за справедливість. За росію, а не за справедливе покарання. За росію, а не за потребу росіянам переосмислити свої дії, які вони робили, або які так і не зробили впродовж багатьох, багатьох років...".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового": Військовослужбовець ЗСУ розповів про спроби просування росіян

четвер, 28 березень 2024, 12:40

Росіяни не можуть взяти Вугледар, бо він розташований на висоті. Тому зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Михайло-Лука Кабусь (Магнат), передають Патріоти України. "Окупанти хочуть через Курахове ...

"Маємо стати міцними не тільки фізично, але й духовно": У священника Миколая знайшли пророцтво про перемогу України

четвер, 28 березень 2024, 12:14

Україна перебуває на порозі великих змін – в очікуванні на повернення тимчасово окупованих ворогом територій та миру українці мають ретельно готуватись та накопичувати ресурси, не лише військові, але й духовні. Слова про це знайшли в пророцтві священни...