"Ресурси в нас для цього є": Військовий експерт розповів, що заважає зараз звільнити Донецьк та Запорізьку АЕС

Українські військові вже мають можливості для того, аби звільнити від окупантів Запорізьку атомну станцію. Про це в інтерв’ю розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан, передають Патріоти України.

"У нас дуже багато напрямків застосування сили. Починаючи від прориву Запорізького спрямування, виходу на Азовське узбережжя, форсування Дніпра – заходу до Криму. Форсування Дніпра вже можливе в районі Каховського водосховища. До речі, звільнити ту саму Запорізьку атомну станцію вже можливо. Є малі тактичні ходи, але які можуть призвести до дуже великих геополітичних наслідків. Припустимо, захід до Донецька. Прохід близько 10 кілометрів до центру міста призведе до масштабних геологічним зрушень у військово-політичному моноліті Росії”, - розповів Роман Світан.

За його словами, у українських військових дуже багато механізмів, якими можна змінити хід військових дій. Не використовують їх зараз з різних причин. “Якщо вибирати, припустимо, рух з-під Орєхового у бік Токмака, використання сил і засобів, які вже були знищені росіянами… Половина цих сил і коштів, якби використовувалася в районі Донецька – ми вже були б у місті. Але захід до Донецька – це не звільнення Донецької області. Для того, щоб деокупувати весь Донбас нам доведеться обходити його, відрізати від Росії аж по Луганськ, тобто виходить з-під Сватового на Луганськ”, - підкреслив військовий експерт.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ситуація під Вугледаром загострилася: Маломуж пояснив, чим для України обернеться втрата міста

субота, 28 вересень 2024, 18:15

Ситуація біля Вугледара на Донеччині може розвиватися за двома основними сценаріями. Зокрема, загроза існує для Покровська. Таку думку висловив генерал армії Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. З його слів, в разі з...

"Єдина правильна відповідь - "все добре": Ольга Фреймут розлютила українців черговим уроком "хороших манер" (відео)

субота, 28 вересень 2024, 16:30

Ольга Фреймут, яка після початку великої війни виїхала до Великої Британії, відновила свою рубрику з порадами з етикету, які нерідко ставали предметом жартів і пародій. Телеведуча запустила марафон сучасних манер, який має власну сторінку в Instagram, ...