Rheinmetall у найближчі місяці доставить Skynex в Україну

Rheinmetall у найближчі місяці доставить Skynex в Україну

Німецька компанія Rheinmetall у найближчі місяці доставить в Україну два зенітні гарматні комплекси ближньої дії Skynex. Про це вона повідомила на своєму веб-сайті.

У своїй статті “Rheinmetall: потужний партнер на стороні України” компанія анонсувала постачання двох 35-мм зенітних гарматних комплексів ближньої дії Skynex.

За словами компанії, системи розмістять на шасі Rheinmetall MAN HX 8×8.

Номенклатура боєприпасів буде включати програмовані снаряди з повітряним підривом AHEAD.

Зі слів прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відомо, що ці системи у невідомій кількості вже стоять на бойовому чергуванні в Україні.

Нагадаємо, що у лютому “Мілітарний” повідомляв, що Rheinmetall отримав замовлення від “міжнародного замовника” на покупку двох систем Skynex. Як виявилося, цим замовником є Україна.

Основа комплексу – гармата Oerlikon Mk3, яка має ефективну дальність стрільби на відстань чотирьох кілометрів та скорострільність до 1000 пострілів за хвилину.

Основний снаряд системи – програмований AHEAD з функцією повітряного підриву. Він має 152 уражаючі елементи, які утворюють “хмару” для знищення цілі.

Skynex обладнаний системою управління і контролю Oerlikon Skymaster. Типові цілі для системи – дрони, крилаті ракети та керовані боєприпаси.

За підрахунками компанії, знищення типової повітряної цілі цією системою може коштувати близько 4 тисяч євро, що майже у сто разів менше за показники системи IRIS-T.

Україна – перша країна, яка експлуатує цей комплекс.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ситуація під Вугледаром загострилася: Маломуж пояснив, чим для України обернеться втрата міста

субота, 28 вересень 2024, 18:15

Ситуація біля Вугледара на Донеччині може розвиватися за двома основними сценаріями. Зокрема, загроза існує для Покровська. Таку думку висловив генерал армії Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. З його слів, в разі з...

"Єдина правильна відповідь - "все добре": Ольга Фреймут розлютила українців черговим уроком "хороших манер" (відео)

субота, 28 вересень 2024, 16:30

Ольга Фреймут, яка після початку великої війни виїхала до Великої Британії, відновила свою рубрику з порадами з етикету, які нерідко ставали предметом жартів і пародій. Телеведуча запустила марафон сучасних манер, який має власну сторінку в Instagram, ...