Rheinmetall веде переговори з Україною про бойові танки Panther

Німецький виробник бронетанкової техніки Rheinmetall хоче постачати в Україну свої новітні моделі озброєння, у тому числі перспективні танки KF51 Panther.

Про це повідомив газеті Handelsblatt Business daily виконавчий директор концерну Армін Паппергер.

“Україну цікавлять Lynx і Panther – найсучасніші бойові машини піхоти і бойові танки“, – сказав Армін Паппергер.

Та підкреслив, що переговори з Києвом вже тривають.

І якщо вони будуть успішними – уряд Німеччини повинен буде схвалити експорт бронетехніки, що була виготовлена у Німеччині, повідомляє видання.

KF51 Panther

Німецький концерн Rheinmetall вперше представив прототип танка Panther KF51 минулого року на виставці озброєнь Eurosatory-2022.

Генеральний директор концерну Rheinmetall Армін Паппергер назвав цю бойову машину наступницею танка Leopard 2. Але відомо, що, окрім декількох прототипів, ще не було побудовано жодної серійної одиниці цього типу техніки.


Прототип танка сильно відрізняється від класичних моделей танків країн НАТО та розрахований на впровадження нових технологій і рішень.

Основне озброєння KF51 – нова 130-мм гладкоствольна гармата Rh120 довжиною у 52 калібри, що має замінити нинішні 120-мм гармати стандарту НАТО. Гармата має працювати разом з новим автоматом заряджання, що розрахований на 20 боєприпасів. Він розташований у кормовій ніші башти танку.

Танк розрахований на екіпаж з трьох осіб: командира, навідника у башті та механіка-водія. Також є додаткове робоче місце для оператора БПЛА або командира підрозділу.

У танку розміщено комплекс управління безпілотниками повітряної розвідки, що мають підвищити ситуаційну поінформованість екіпажу. Також реалізована інтеграція у башту пускової установки баражуючого боєприпасу HERO 120.

KF41 Lynx

KF41 Lynx – важка БМП, маса якої становить близько 44 тонн, представлена Rheinmetall в 2018 році. Її основне озброєння – башта LANCE з 30 або 35-мм гарматою та пусковою установкою для протитанкових ракет, яка може бути оснащена відповідно до вимог замовника.

Екіпаж бойової машини – 3 людини. Десант – до 9 бійців.

БМП захищена від 30-мм снарядів в лобовій проекції та від 14,5 мм – у бокових. Дно машини гарантує захист від вибуху еквівалентом 10 кг тротилу. Силова установка БМП – 1470 сильний двигун Liebherr D9612, який дозволяє розвивати швидкість 70 км/год. Запас ходу по трасі – 500 км.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україну ще чекає останній важкий удар: Індійська провидиця спрогнозувала, коли закінчиться війна (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 15:55

Індійська провидиця Амала Каур побачила переломний момент у війні в Україні та розповіла, коли закінчаться бойові дії. Її прогноз щодо війни оприлюднили в Youtube, передають Патріоти України. Амала Каур побачила переломний момент у війні після того, як...

"Міфічні терористи у дитячих лікарнях": Портников пояснив, чому голова білоруського КДБ погрожує Україні

неділя, 28 квітень 2024, 15:42

Кремль використовує своїх білоруських маріонеток в якості інструмента для боротьби з Україною. Таку думку висловив політичний аналітик, публіцист Віталій Портников на своєму ютуб-каналі, передають Патріоти України. За його словами, голова Комітету держ...