Родина мера Харкова Кернеса не давала згоди на від'єднання його від систем, що підтримували життя, - син Кирило

Старший син Геннадія Кернеса за три роки після смерті батька вирішив дати велике інтерв'ю. Він уперше опублікував довідку про смерть Геннадія Кернеса та повідомив, що заповіту у мера не було, інформують Патріоти України.

Кирило Кернес, який також є депутатом Харківської обласної ради (обирався від ПП "Успішний Харків"), наразі перебуває за кордоном: він виїхав туди на початку повномасштабної війни разом із дітьми як батько-одинак, адже його дружина померла на початку 2022 року. Старший син колишнього мера Харкова запевняє, що надії на одужання Геннадія Кернеса, який наприкінці літа 2022 року захворів, не було через велику кількість супутніх захворювань та наслідки поранення. Але через передвиборчу кампанію, яка тривала у місті, його вирішили "дотягти" до виборів та інаугурації, розказав Кирило Кернес під час інтерв'ю. Дев'ятого грудня Кернеса оголосили мером, а уранці 17-го повідомили про його смерть.

"Причиною смерті Геннадія Кернеса стало відключення його від системи життєзабезпечення 14 грудня 2020 року. Після чого серце вже не витримало, і він помер 16 грудня 2020 року, а зовсім не 17 грудня, як нам всім казали. І я вам, як старший син, можу гарантувати: родина на це відключення згоди не давала", - повідомив Кирило Кернес.

Син ексмера запевняє, що знає ім'я тієї особи, яка дала команду відключити Геннадія Кернеса від апаратів штучної підтримки життя, але поки що не називає. Але згодом це має хтось зробити.

Вивчивши документи берлінської клініки "Шаріте", Кирило Кернес упевнився, що доцільності у лікування хворого коронавірусом Геннадія Кернеса не було давно і навіть запевняє, що його батька змушували страждати.

"Не піддавався лікуванню, згідно з документами, він набагато раніше. І людям, яким треба було захопити владу, потрібно було, щоб пройшла перша сесія міськради, відбулися призначення, а потім людину вже можна було відключати. Тобто його мучили, насильно тримали", - упевнений депутат Кернес.

Нагадаємо, Геннадія Кернеса евакуювали літаком до берлінської клініки "Шаріте" 16 вересня 2020 року. До цього його намагалися лікувати у Харківській міській лікарні №17. Із "Шаріте" періодично з'являлися новини, фото Геннадія Кернеса із дружиною, молодшим сином Родіоном.

У Харкові тим часом тривала передвиборча кампанія з виборів мера. Він виграв ці вибори. 17 грудня офіційно повідомили про смерть мера Харкова Геннадія Кернеса, 23 грудня його поховали.

Джерело: Главком
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...