Росія втратила під час запуску свою найкращу ракету: Британська розвідка пояснила, що сталося

Росія втратила під час запуску свою найкращу ракету. Несправність могла бути спричинена проблемами у виробництві через санкції. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України.

Як зазначається у зведенні, на фотографіях із відкритих джерел від 31 березня видно уламки ракети, що впали в поле в Саратовській області на півдні Росії. Спочатку вважалося, що це частини українського дрону, але більш ретельний огляд показав, що уламки, швидше за все, є фрагментами російської крилатої ракети повітряного базування AS-23a Kodiak,(натовське позначення для ракет Х-101, Х-102).

За даними британської розвідки, ймовірно, що уламки утворилися внаслідок несправності ракети Kodiak, запущеної в напрямку України раніше цього ранку. Саратовська область є відомим стартовим майданчиком для бомбардувальників російської дальньої авіації та базою аеродрому Енгельс, де базуються кілька бомбардувальників.

«AS-23a Kodiak, – найкращий у Росії високоточний боєприпас з дальністю ураження близько 4000 км. Його широко використали проти України, востаннє він був націлений на енергетичну інфраструктуру по всій країні. Дуже ймовірна несправність такої престижної ракети вказує на проблеми у її виробництві, на які, ймовірно, вплинули санкції та поспіх задовольнити вимоги війни», – зазначають у Міноборони Британії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Довершення погрому головної авіабази ворога у Криму: Аеродром Бельбек другу ніч поспіль атакували ракети

четвер, 16 травень 2024, 7:34

Дехто з експертів напередодні вангували, що Бельбекскій аеродром, як такий, повністю розгромлений. Імовірно трохи випередили час, жирних цілей залишилося і на цю ніч. Цієї ночі знову на аеродромі Бельбек в окупованому Криму виникла пожежа, повідомляють...

Народні прикмети на 16 травня

четвер, 16 травень 2024, 7:05

Православна церква України 16 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Феодора Освяченого і єпископа Олександра Єрусалимського. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Тимофія і Мавру. У народне свято 16 травня наші предки збирали се...