Росія вже два роки відпрацьовує завдавання ядерних ударів по Україні, - аналітик

Аналітик Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак пояснив, що ворог з початку повномасштабного вторгнення відпрацьовує завдання ядерних ударів по нашій країні, передають Патріоти України.

"Є погана й хороша новина. Погана - те, що росіяни починаючи з перших ударів повномасштабного нападу відпрацьовують у тому числі завдавання тактичних ядерних ударів. А добра новина у тому, що це не є ядерними навчаннями у тому розумінні, як це було б насправді. Тут важливо розуміти, є носії подвійного призначення, бойові системи, для яких можуть існувати ядерні боєприпаси, такі системи можуть бути від артилерії до авіабомби, багато чого може бути. Кожного разу, коли летить ракета Х-105, Х-555, Х-59, "калібри", "іскандери", щоразу, коли підіймаються літаки Су-24, Су-34 - теоретично вони можуть нести ядерну зброю. Теоретично", - пояснив Їжак.

За його словами, у будь-якому такому ударі, який Росія завдає, може бути елемент планування удару боєприпасу з ядерною частиною. "Хороша новина у тому, що, починаючи з закінчення холодної війни, була створена міжнародна система, яка відділяє ядерну зброю, власне ядерні боєприпаси від носіїв, вони зберігаються окремо. Тому щоразу, коли наші партнери говорять, що не бачать ознак підготовки Росії до ядерного удару, - це правда, вони не бачать ознак того, що певний центральний склад зберігання відкритий, що звідти дістали ядерні боєприпаси, що розгорнуті системи управління в ядерних військах, такого нічого немає", - наголосив аналітик Національного інституту стратегічних досліджень.

Їжак переконаний, коли Росія заявляє про ядерні навчання - це означає, що вони імітують оснащення частини своїх носіїв ядерною зброєю. "З того, що відомо, вони не будуть оснащувати реальною ядерною зброєю, але оснастять макетами й зараз те, що на сході від Москви, на одному з таких складів у Калузькій області, "Іскандер-М" і "Кинджал" (Х-47М2, - ред.), здається, вони проводять там навчання з оснащенням ракети ядерними боєприпасами. А те, що літає і по нас стріляє, там уже два роки є елементи відпрацювання завдавання ядерних ударів, але це не означає, що є такий ризик", - підсумував він.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пристрасті навколо Содоля. Чому українські вищі командири ворогують і як це відбивається на полі бою - Ігор Луценко

вівторок, 25 червень 2024, 22:55

"Шановний український народе, активісти і просто небайдужі! . Звертаю вашу увагу на те, що головна битва сьогодення — це не бої за Карлівку, Новоолександрівку чи Вовчанськ. Набагато більша вирішальність — у двобої різних поколінь військових. І мова не...

Нелюди, що сміють казати про братерство: Z-блогери хваляться, як здали дівчину в катівню за українську мову

вівторок, 25 червень 2024, 21:55

Журналіст Денис Казанський розповів про трагедію, котра спіткала українська молода патріотка, намагаючись в чомусь переконати рашистів . "Росіяни самі не помітили, як перетворилися на монстрів - кровожерних і безжальних. Ексепримент чекістів із дегуман...