Росіяни можуть досі не вірити, що війна проти України була помилкою, - британський політолог

Росіяни можуть досі не вірити, що війна проти України була помилкою, не кажучи вже про те, що настав час укладати мир. При цьому після захоплення ЗСУ частини Курської області дехто відчуває злість на українців як ніколи. Про це у своїй статті для The Sunday Times пише британський політолог, старший науковий співробітник Інституту міжнародних відносин у Празі, колишній професор Центру міжнародних відносин Нью-Йоркського університету Марк Ґалеотті, передають Патріоти України.

За його словами, влада в Москві представила перше велике вороже вторгнення на їхню територію з часів Другої світової війни як відчайдушний крок, приречений на провал. "Але прості росіяни, дивлячись по телевізору зображення біженців, що тікають з лінії фронту, відчувають, що війна в кращому випадку тепер обіцяє піррову перемогу Кремля. Вони розуміють, що справжньою метою має бути мінімізація довгострокових витрат для Росії", - зазначає автор.

На його думку, операція ЗСУ на Курщині стала сильним ударом для Путіна. Зокрема, у минулому йому майже без зусиль вдавалося відмахуватися від криз і помилок, але після його рішення вторгнутися в Україну в лютому 2022 року він зазнав низки невдач, від міжнародної ізоляції до заколоту найманців Вагнера.

"Перш за все, його міфічний статус людини, яка ніколи не помиляється, стає дедалі нестійким. Знову було показано, що хвастощі Путіна є порожніми, а його рішення — помилковими. Прикордонна оборона, яка, як він стверджував, будувалася останні два роки, виявилася недостатньою там, де вона взагалі була. Контракти на протитанкову оборону "зуби дракона" та подібні перешкоди отримували його наближені, і гроші часто закінчувалися просто розкраданням", - констатує експерт.

Він наголошує, що це не означає, що переворот чи революція в РФ неминучі, навіть якщо режим починає хитатися. "Росіяни звикли, що їхня держава некомпетентна і корумпована. Однак це має свої межі — і коли багатостраждальні росіяни нарешті втрачають терпіння, результатом часто є те, що Олександр Пушкін назвав "російським повстанням, безглуздим і нещадним". Патріотизм може стримати їх у воєнний час, але може й розпалити. Однією з причин, чому Путін применшує цю кризу — він навіть не може назвати її тим, чим вона є, натомість дотримується м’яких евфемізмів на кшталт "ця ситуація" — полягала в тому, що військові невдачі та нездатність захистити батьківщину часто приводили до падіння режимів", - резюмує автор.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Навіть сусіди по будинку ніколи його не бачили: Як ізраїльтяни змогли вбити найбільш невловимого командира "Хезболли"

неділя, 18 серпень 2024, 22:11

Наприкінці липня ізраїльські військові змогли ліквідувати одного з головних командирів ліванського терористичного угруповання "Хезболла" Фуада Шукра. Його було вбито ракетним ударом у центрі Бейрута. Видання Wall Street Journal дізналося подробиці цієї...

"Варвари не міняються": 83 роки тому СРСР вчинив страшний злочин проти українського народу, - політолог

неділя, 18 серпень 2024, 21:28

"18 серпня 1941 року о 20:15 після отримання інформації про прорив німецьких військ в районі Запоріжжя греблю ДніпроГЕСу було підірвано працівниками НКВС. Унаслідок вибуху 20 тонн толу (за іншими даними – амоналу) в греблі виникла пробоїна завдовжки 13...