Росіяни, на відміну від нас, зарядили свою економіку й усі сили на перемогу. І ми бачимо, як на наших очах змінилася ця кончена армія, - політолог Андрусів

"Заступник міністра оборони Гаврилюк учора озвучив дуже важливе питання, що економіка України не переведена на воєнні рейки. Я піднімав це питання з перших днів війни й пояснював, що коли війна ввійшла у фазу на виснаження – це питання нашого виживання", - пише політолог Віктор Андрусів у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Зараз через те, що таке рішення не було ухвалено вчасно, у нас діра в 500 млрд грн на оборону, і замість запуску воєнної економіки в нас шукають варіантів збільшити податки.

Однак у цьому питанні дуже багато маніпуляцій і нерозуміння. Тому коротко ключові тези, як ми мали перейти на воєнну економіку.

1. Воєнна економіка – це в першу чергу централізація бюджету для війни. Тому давно потрібно зробити глибокий і детальний аналіз бюджетів усіх рівнів, включно з державними підприємствами. Прибрати звідти бруківки, нові автомобілі, ремонти, метро, нові атомні блоки, фестивалі й купу інших витрат, без яких можна прожити рік чи два. Усі вивільнені кошти зарядити на оборонку.

2. Воєнна економіка – це централізація кредитів й інвестицій для потреб оборони. Чим більше ми вливаємо коштів у виробництво дронів, снарядів, техніки, тим більше це відчуває ворог.

3. Воєнна економіка – це про максимальну мобілізацію ресурсів для потреб оборони. Усе, що може бути використане для потреб ЗСУ, має бути використано. Це в тому числі передбачає мобілізацію людей на оборонні підприємства, їхню роботу в три зміни.

4. Зрештою, воєнна економіка – це про спосіб мислення суспільства "все для фронту, все для перемоги". У такому мисленні суспільство напружує всі свої сили й перемога є справою кожного. Не може існувати "райських островів", де війна нагадує про себе максимум повітряною тривогою.

Я знаю, що зараз хтось завиє про ціну й навіщо це все, "давайте домовимося й будемо нормально жити". Але коли вас хочуть з'їсти, то домовлятися ви можете у кращому випадку про час, коли вас з'їдять.

Чому ми більше не говоримо про "чмонь", не ржемо з дебільності орків і так далі? Бо, на відміну від нас, вони перейшли на формат "перемога або смерть", вони зарядили свою економіку й усі сили на перемогу. І ми бачимо, як на наших очах змінилася ця кончена армія на потужну навалу.

Ми ходимо по дуже тонкій межі. Путін грає з нульовою сумою "все або нічого", і грати з ним в іншу гру – це приректи себе й майбутні покоління. Дуже шкода, що це не розуміють у деяких високих кабінетах і ведуть себе, ніби в нас не війна, а десь там далеко АТО".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни, на відміну від нас, зарядили свою економіку й усі сили на перемогу. І ми бачимо, як на наших очах змінилася ця кончена армія, - політолог Андрусів

вівторок, 20 серпень 2024, 14:59

"Заступник міністра оборони Гаврилюк учора озвучив дуже важливе питання, що економіка України не переведена на воєнні рейки. Я піднімав це питання з перших днів війни й пояснював, що коли війна ввійшла у фазу на виснаження – це питання нашого виживання...

"Треба згадати правду": Маріуполь був першим містом в Україні, якому повернули історичну назву, - радник мера Андрющенко

вівторок, 20 серпень 2024, 13:16

"Завдяки російській пропаганді прийнято вважати, що Маріуполь – проросійське місто. Росіяни витратили десятиліття на те, щоб в інформаційно-публічному просторі сформувати таку думку. Напередодні Дня Незалежності важливо розставити всі крапки над "і" й ...