Росіяни просуваються в Авдіївці. Сили оборони України відійшли з укріпрайону "Зеніт", вийти вдалося не всім. Битва за місто триває

Ввечері 15 лютого моніторинговий проект DeepState повідомив, що українські військові відійшли з позицій в районі укріпрайона "Зеніт" в Авдіївці. Протягом останніх днів позиції там були в повному оточенні.

"Виродки з бригади "Капєйка" підняли російську ганчірку над Зенітом. Кацапи останні дні активно лізли в цьому районі, де наші бійці давали їм відсіч. Останні дні позиції там були в повному оточенні. Сьогодні основні сили відійшли з позицій, але вийти вдалося не всім, тож не все так радісно, як намагаються подати інші", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські окупаційні війська продовжують концентрувати свої сили на ділянці. Ворог буде продовжувати свій рух в район Хіміка.

Разом з тим командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що станом на 23:00 15 лютого 2024 року ситуація в Авдіївці Донецької області складна, але контрольована. Запеклі бої точаться в межах міста, українські військові застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога.

За словами Тарнавського, відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках. Крім того, виділено додатковий ресурс боєприпасів та інших засобів ураження.

"Підготовлені нові позиції й продовжують готуватися потужні укріплення з урахуванням усіх можливих сценаріїв. Командири на місцях знають своє завдання і виконують його згідно з планом головнокомандувача Збройних сил України щодо стабілізації ситуації на даному напрямку. Управління військами – стійке та ефективне. Ми цінуємо кожен клаптик української землі, але найвища цінність та пріоритет для нас – збереження життя українського солдата", – наголосив він.

Генерал додав, що Авдіївська оборонна операція продовжується. Україніські воїни й надалі нищать армію окупанта та "перемелюють ресурси і резерви ворога, які той, не шкодуючи, кидає в бій".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Це може бути безпосередньо під час заходження на удар": Речник Повітряних сил розповів, як російські бомби постійно падають на голови самих росіян

середа, 8 травень 2024, 21:16

Російська авіація регулярно скидає авіабомби на голови самим росіянам. Це відбувається через технічні несправності та недбалість пілотів, або наземного персоналу, розповів в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти Ук...

Росіяни змінили тактику ударів по Харкову - The Times

середа, 8 травень 2024, 21:02

Росіяни продовжують атакувати безпілотниками Харків, який розташований всього в парі десятків кілометрів від російського кордону. До того ж ворог веде активну кампанію з дезінформації, щоб залякати українських саперів, які знешкоджують російські дрони-...