Росіяни стурбовані українською активністю на лівому березі Дніпра Херсонщини. Йдеться про десант підрозділів двох бригад морської піхоти, - ISW

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що українські морпіхи просунулися на окупованому березі Дніпра, і росіяни стурбовані можливістю "більш масштабної української операції" на окупованій Херсонщині.

Російські джерела стверджують, що 17-18 жовтня підрозділи двох українських бригад морської піхоти, ймовірно, ротного складу, здійснили наступ через річку Дніпро на східний (лівий) берег Херсонської області.

Геолокаційні кадри, опубліковані 18 жовтня, вказують на те, що українські сили просунулися на північ від Піщанівки (14 км на схід від Херсона і 3 км від річки Дніпро) і в Пойму (11 км на схід від Херсона і 4 км від річки Дніпро).

В огляді вказують на те, що російські джерела висловлювали стурбованість триваючою українською активністю на східному березі Херсонської області і розглядали цю активність як частину потенційної більш масштабної української операції.

На думку експертів, занепокоєння Росії щодо здатності російських військ відбити потенційну українську наступальну операцію через Дніпро може бути частково пов'язане зі станом російського угруповання військ на лівому березі.

За останні місяці російське командування перекинуло відносно більше елітних підрозділів з херсонського напрямку для підтримки оборонних операцій на заході Запорізької області, оскільки, ймовірно, розглядає Херсон як спокійний сектор, а нинішній склад сил у цьому районі, ймовірно, є відносно менш боєздатним.

У звіті зазначається: ISW не буде спекулювати на масштабах і перспективах триваючої української активності на східному березі Херсонської області, але не оцінює, що українські сили створили плацдарм на східному березі Херсонської області, придатний для подальшого маневру значними механізованими силами.

Однак, додають фахівці, слід зазначити, що відомі і загалом надійні російські джерела обговорюють українські дії на східному березі як більш масштабні, ніж раніше задокументовані тактичні рейди українських сил через річку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...