Росіяни втратили панування в повітрі: Бутусов переконаний, що гелікоптер та літак у Брянській області збили українські військові

Головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов прокоментував падіння кількох гелікоптерів та літаків у Брянській області. Журналіст переконаний, що літальні апарати на території РФ збила українська ППО, передають Патріоти України.

«Історична перемога Протиповітряної оборони ЗС України у небі над Росією! В одному бою, у блискуче організованій засідці, українська зенітно-ракетна система знищила одразу чотири російських бойових машини! Збито новітній російський винищувач Су-35С, бомбардувальник Су-34 та два гелікоптери Мі-8» — пише Бутусов у Facebook.

Журналіст зазначає, що, судячи з оприлюдненого відео, всі ці цілі йшли на значній висоті, і були раптово знищені зенітними ракетами великої дальності, не встигнувши здійснити протиракетний маневр. Ракети вражали російські літаки та гелікоптери з носової частини, тому росіяни поширюють інформацію, що всі екіпажі знищені, додав він.

За словами Бутусова, вартість найсучаснішого російського серійного Су-35С за експортним контрактом з Китаєм становить 104 мільйони доларів за один літак, тобто за наявними експортними цінами в бою знищено російську бойову техніку на суму близько 200 мільйонів доларів. Окремо він наголосив, що також знищені пілоти, підготовка яких не лише дорого коштує, а й вимагає багато років.

«Останній раз такі втрати в одному бою російська авіація зазнала 30 липня 1970-го року. Тоді авіація Ізраілю провела операцію "Рімон-20", у ході якої в одному бою було знищено одночасно чотири російських винищувача Міг-21, три пілоти були ліквідовані, ще один Міг було пошкоджено. Ізраільтяне втрат у літаках та пілотах не мали, один їхній винищувач також було пошкоджено. Тепер ЗСУ вписали у світову історію свій унікальний подвиг», - додав він.

Бутусов також наголосив, що росіяни втратили панування у повітрі над Брянщиною і ця битва значно обмежить терористичні дії російської авіації.

У суботу, 13 травня, у Брянській області впали одразу кілька вертольотів та літаків ЗС РФ. За даними ЗМІ та прокремлівських військкорів, було збито два вертольоти Мі-8 і два російські літаки. Щонайменше четверо пілотів загинули.

Влада країни-агресора РФ ввела в Брянській області план Перехоплення. Правоохоронці розшукують диверсантів, які можуть бути причетні до падіння російської техніки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обдиралівка з електроосвітленням

субота, 18 травень 2024, 7:49

Відверто з болем. Якби мене хтось запитав, як життя-буття цієї весняної воєнної пори у центрі столиці, де мешкаю вже понад тридцять літ, то я би на це питання відповів словами героїв відеосюжетного анекдоту про хлопчика і його розважливого кота. Там м...

Заяви Кремля про взяття ЗСУ в "котел" у Часовому Яру - ІПСО на тлі візиту Путіна в Китай

субота, 18 травень 2024, 7:15

Росіяни дійсно мають просування на Донеччині й Харківщині, але їхні заяви про успіхи – перебільшені. Російський диктатор володимир путін перебуває з візитом у КНР. За словами кремлівського речника Пєскова, він обов'язково обговорюватиме війну в Україні...