Росіяни зіштовхнуться зі значними труднощами при контратаках на Курщині, А ЗСУ, у свою чергу, трощать путіністів у "Глушковському котлі", - ISW

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) вказують на незначні просування російських військ у Курській області в районах розмежування з ЗСУ, і зіткнуться з більшими труднощами при подальших спробах контратак, передають Патріоти України.

Дослівно: "Російські війська продовжували контратакувати по всьому українському виступу в Курській області 12 вересня, але досягли лише незначних успіхів, ймовірно, через продовження українських наступальних операцій та оборонних контратак у цьому районі".

Геолокаційні кадри, опубліковані 12 вересня, вказують на те, що російські війська досягли незначних успіхів на захід від Вишнівки (на південний захід від Кореневого) і на півночі Краснооктябрського (на південний захід від Кореневого).

Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська відбили 10 населених пунктів на південь і південний захід від Кореневого з моменту початку контратак в ніч з 10 на 11 вересня, включаючи Апанасівку, Бяхово, Вишневку, Вікторівку, Незапне, Гордіївку, Краснооктябрське, Обухівку, Снагость і 10-й Жовтень.

Аналітики зазначають, що всі ці населені пункти знаходяться в межах існуючої заявленого рубежу російського просування, і ISW поки що не бачив візуального підтвердження того, що російські війська відбили будь-який з цих населених пунктів, окрім частин Снагостя та Краснооктябрьського.

Геолокаційні кадри, опубліковані 12 вересня, вказують на те, що українська піхота просунулася через кордон у Тьоткіно (близько 40 км на південний захід від нинішньої української лінії фронту в Курській області).

Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 12 вересня, свідчать, що українська бронетехніка і піхота безперешкодно обходять російські протитанкові загородження "Зуби дракона" на російсько-українському кордоні на південний захід від Нового Путі (на південний захід від Глушково), що свідчить про те, що українські війська просунулися в цьому районі, і що російські війська не були готові використати ці загородження для відбиття транскордонних українських атак.

Російські джерела стверджують, що українські сили продовжують наступати в районі населених пунктів Новий Путь, Медвеже (на південний схід від Глушково), Снагость, Ольговка (на схід від Коренево) і Фанасєєвка (на південний схід від Суджі).

Дослівно: "Російські війська просунулися в районах Курської області, які українські війська ще не повністю контролюють і не намагаються контролювати, і російські війська, ймовірно, зіткнуться з більшими труднощами при подальшому просуванні в райони, які контролюються українськими військами".

"Українські сили не намагалися закріпитися повсюдно на своєму виступі в Курській області, і цілком ймовірно, що Сили оборони мали менше консолідованих позицій у передових районах на краях виступу, куди нещодавно просунулися російські війська".

"Російські контратаки проти краще підготовлених і укріплених позицій на території, яку контролюють українські війська, ймовірно, будуть набагато менш успішними, ніж контратаки, які російські війська розпочали 10-11 вересня".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Рівень цинізму зашкалює, українців тримають за ідіотів: Чому підвищення податків оминає надприбутки банків і лакшері-товари, а слуги Зеленського покладають увесь тягар на народ

п’ятниця, 13 вересень 2024, 9:32

В Україні готуються підвищити податки на працю та підприємництво. Але, на думку економіста Олексія Куща, цього можна було б уникнути, якби уряд зважився на немислимий для себе крок — оподаткувати надприбутки банків і покупки в стилі лакшері, зазначають...

Росіяни зіштовхнуться зі значними труднощами при контратаках на Курщині, А ЗСУ, у свою чергу, трощать путіністів у "Глушковському котлі", - ISW

п’ятниця, 13 вересень 2024, 8:40

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) вказують на незначні просування російських військ у Курській області в районах розмежування з ЗСУ, і зіткнуться з більшими труднощами при подальших спробах контратак, передають Патріоти України. Дослівно: "Російс...