Російський блогер видав себе за українського військового на Харківщині (фото)

У соцмережах розповсюджують відео про начебто непідготовлених українських військових, якими поповнюють підрозділи Збройних сил України біля міста Вовчанськ у Чугуївському районі. Зокрема, таке відео з'явилося у соцмережі Х, зазначають Патріоти України.

До відео додають різні дописи. В одному з них ідеться про українського військового, який розповідає про те, що нові бійці, яких перекинули як підкріплення, ніколи не тримали у руках автомат. Текст поширюють англійською мовою.

"Хлопець із ЗСУ розповідає про підкріплення, яке командування направило на допомогу своїм побратимам у Вовчанську: "Ми отримали підкріплення. Вони приїхали п'ять днів тому, але ніколи в руках не тримали автомата. Зараз ми їм показуємо, що і як. Через два дні вони вирушать на свої позиції", — йдеться у дописі.

Наприкінці відео чутно постріл і начебто крик одного з військових, який розбирав автомат. У дописі до відео зазначають, що це, ймовірно, було самогубство. Однак насправді відео є фейковим. Чоловік, якого видають за військового, — це російський блогер Дмитро Куплінов.

"Але саме відео — це постановка. Адже крупним планом показують військового, який каже, що його нібито звуть Богдан. Але насправді це російський блогер та ютубер Дмітрій Куплінов. Навіть зворотний пошук у Google показує дописи, де "Богдана" ідентифікували. Тож зрозуміло, що відео — це постановка, яка направлена на дискредитацію українських військових", — зазначив Харківський антикорупційний центр.

Під час мобілізації в України військовозобов'язані спочатку проходять підготовку упродовж місяця у навчальному центрі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...