Російський пілот намагався збити літак ВПС Великої Британії в 2022-му році, - ЗМІ

Російський пілот спробував збити літак ВПС Великої Британії у 2022 році, він випустив дві ракети, вважаючи, що він має дозвіл на вогонь. Про це повідомляє ВВС, передають Патріоти України.

Пілот випустив дві ракети, перша з яких промахнулася, а не вийшла з ладу, як стверджувалося в той час. Росія заявила, що інцидент, який стався у вересні минулого року, був викликаний «технічною несправністю». Міністерство оборони Великої Британії публічно прийняло російське пояснення.

Однак тепер три високопоставлені західні джерела в оборонних колах, знайомі з інцидентом, повідомили ВВС, що російські повідомлення, перехоплені літаком RC-135 Rivet Joint ВПС Великої Британії, сильно відрізняються від офіційної версії.

Британський літак з екіпажем до 30 осіб 29 вересня минулого року виконував завдання зі спостереження над Чорним морем у міжнародному повітряному просторі, коли зіткнувся з двома російськими винищувачами СУ-27.

З перехоплених повідомлень випливає, що один із російських льотчиків, отримавши неоднозначну команду з російської наземної станції, вирішив, що йому дозволили завдати удару по британському літаку.

Однак другий російський пілот так не вважав. Він лаявся і матюкався, коли колега випустив першу ракету. У відповідь на цю нову інформацію представник британського Міноборони сказав, що вони завжди прагнули гарантувати безпеку операцій, уникнути непотрібної ескалації та поінформувати громадськість і міжнародне співтовариство.

Джерело: ВВС
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...