Російський ВПК, попри, санкції спромігся налагодити виробництво нових протитанкових ЗРК "Штурм-С" і "Хризантема-С"

Штурм-С» — протитанкова броньована машина російського виробництва на базі гусеничної машини МТЛБ

На тлі економічних санкцій, які тривають, Ростех оголосив про успішне завершення поставки парку передових ЗРК «Штурм-С» і «Хризантема-С» для збройних сил Росії.

Подробиці

«Штурм-С» і «Хризантема-С» транспортні засоби відомі своїми сучасними технологіями та можливостями в протитанковій війні. «Штурм-С», оснащений керованими ракетами та складними системами прицілювання, для враження броньованих цілей. «Хризантема-С», з іншого боку, отримала вдосконалену радіолокаційну та тепловізійну системи для захоплення цілей.

Завершення цієї поставки, ймовірно, матиме значні наслідки для динаміки війни, потенційно посиливши напругу. Це також викликає питання щодо ефективності економічних санкцій як інструменту впливу на поведінку держави в міжнародній політиці.

Особливості «Штурм-С 9П149»

Радянський винищувач танків, був розроблений для посилення можливостей радянських збройних сил у відповідь на передові західні танки, такі як M1 Abrams і Leopard 2. Базований на гусеничному бронетранспортері МТ-ЛБ, 9P149 має унікальну конструкцію, яка включає одну круглу висувну пускову установку на підставці, з’єднану з автоматом заряджання замість десантного відділення. У цій пусковій установці використовуються протитанкові ракети 9М114 «Штурм», які також використовуються на ударному вертольоті Мі-24.

Що стосується вогневої потужності, то «Штурм-С 9П149» використовує високошвидкісну ракету 9М114 «Штурм» з радіочастотним наведенням, яка здатна вражати сучасні танки на відстані до 5 км. Він також може використовувати ракету 9М120 «Атака» великої дальності, підвищуючи свою бойову універсальність. Система має скорострільність від 2 до 4 пострілів на хвилину і несе в цілому 12 ракет. Однак він не може вести вогонь під час руху і не має додаткового озброєння для самозахисту.

«Хризантема-С»

Протитанковий ракетний комплекс базується на шасі бойової машини піхоти БМП-3, вибір якого суттєво сприяє його мобільності та універсальності. Шасі БМП-3 відоме своєю прохідністю, що дозволяє «Хризантема-С» ефективно маневрувати в різних бойових умовах, від пересіченої місцевості до міських умов. Ця платформа не тільки забезпечує системі високу мобільність, але й забезпечує певний ступінь броньованого захисту, підвищуючи її живучість на полі бою.

«Хризантема-С» — протитанкова броньована машина російського виробництва на базі гусеничної БМП-3
«Хризантема-С» озброєна протитанковими керованими ракетами 9М123, здатними вражати цілі на відстані до 6 кілометрів. Крім того, автоматизована система керування вогнем «Хризантема-С» підвищує ефективність її роботи, скорочуючи час між виявленням цілі та ураженням, що має вирішальне значення у сценаріях інтенсивного бою.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...