РосЗМІ заявили про "прорив" українських диверсантів під Бєлгородом

Російські Telegram-канали масово повідомляють про чергову спробу "українських диверсантів" прорватися через кордон. Цього разу – в Бєлгородську область, передають Патріоти України.

Baza повідомляє, що нібито озброєні автоматами Калашникова, гранатометом, снайперськими гвинтівками і кулеметами диверсанти здійснили спробу прориву кордону з боку села Гранів в Харківській області ввечері в п'ятницю, 19 травня.

"За попередніми даними, перестрілка на кордоні почалася ввечері 19 травня. Кілька людей намагалися прорватися через село Червоний хутір Бєлгородського району, проте їхню атаку було відбито", – пише Telegram-канал.

Mash пише, що диверсантів було 15, і після того, як російські прикордонники відбили атаку, вони повернулися на територію України. Канал Shot також стверджує, що "четверо українських диверсантів були поранені".

При цьому канал "Жесть Бєлгород" з посиланням на оперативний штаб Бєлгородської області заявив, що інформація про спробу прориву кордону не відповідає дійсності. "За останніми підтвердженими даними, вчора, 19 травня, на кордоні Бєлгородської області планово велася робота Збройних Сил РФ. Просимо жителів не піддаватися провокаціям, зберігати спокій і довіряти тільки офіційній інформації", – йдеться в повідомленні штабу.

Губернатор області В'ячеслав Гладков повідомлення не коментував. З боку влади РФ також коментарів не було.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 16 травня

четвер, 16 травень 2024, 7:05

Православна церква України 16 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Феодора Освяченого і єпископа Олександра Єрусалимського. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Тимофія і Мавру. У народне свято 16 травня наші предки збирали се...

Накрили аеродром в Криму. Влучили десятки ракет. Це операція по плану НАТО

четвер, 16 травень 2024, 0:35

Україна завдала масованого ракетного удару по Криму, де був вражений аеродром Бельбек. Повідомляється, що в результаті атаки були знищені літаки ВС РФ, а також системи ППО С-300 і С-400. Окрім цього, ударів на території РФ зазнали паливні бази та інші ...