Розмова із Зеленським замість Путіна може стати яскравою демонстрацією сфер зацікавлення нового президента США, - аналітик

Після того, як прес-служба Байдена прозоро натякнула Путіну, що спілкування із ним не є пріоритетом для Білого дому, розмови про ймовірний контакт між президентами США і України несподівано пожвавилися.

"Заява Байдена про те, що його російський колега є вбивцею, звичайно, не могла залишитися без відповіді. При тому до злостиво-істеричних випадів російського істеблішменту додалася реакція, власне, Володимира Путіна. Учора, на зустрічі з "громадськістю Криму", де ретельно підібрана група холуїв озвучувала так само ретельно сформульовані в кремлівській адміністрації запитання, особа зі славним українським прізвищем, Поліна Болбочан (як відомо, полковник УНР Петро Болбочан свого часу вигнав більшовиків із Криму), поставила Путіну запитання стосовно його реакції на заяву Байдена", - пише оглядач Тарас Паньо у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Суть відповіді Путіна, дитячі примовки, а також розроблену ще в часи пізнього СРСР міні-лекцію на тему "а в Америці чорних лінчували" – ми можемо пропустити. Про неї і так усі читали.

Але окрім цієї кремлівської "домашньої заготовки", російський президент запропонував своєму американському колезі ще й поспілкуватися із ним у прямому ефірі, при чому в найближчі дні. Ця пропозиція вельми надихнула російські пропагандистські ЗМІ, які вже встигли назвати її "викликом на дуель". Відколи сеанс публічної лайки в ефірі став "дуеллю" вони не уточнили, втім, це подробиці.

У Білому домі ідеєю Путіна явно не надто надихнулися. Прес-секретарка Байдена Джен Псакі заявила, що ніяких онлайн-зустрічей хазяїна Білого дому із очільником Кремля не планується. Просто тому, що Байден вже поговорив із Путіним – і в нього багато інших справ.

І якось так сталося, що посольство США, яке до того воліло утриматися від коментарів стосовно ймовірних контактів між президентами України та США, раптом різко змінило риторику. Його офіційний речник Даніель Лангенкамп у коментарі українським журналістам повідомив, що розмова між президентами відбудеться – і при тому без жодних попередніх вимог. "Дзвінок (Байдена Зеленському – ред.) буде. Ми впевнені в цьому. Президент Байден чітко заявив про свою прихильність відносинам з усім світом і підтвердив, що є вірним другом України", – зазначив Лангенкамп. Додавши, що Україна для США – партнер, "а у відносинах з партнерами ми не висуваємо вимог і не маємо жодних передумов для ведення діалогу". І пересипавши коментар компліментами на тему того, що "ми натхненні тим, як Зеленський у останні тижні вдається до потужних дій проти недоброчесних інтересів, які досі тягнуть Україну донизу".

Паралельно із тим колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер повідомив, що до кінця літа в Україну буде призначено посла США. Звичайно, не можна виключати, що всі ці дипломатичні рухи співпали у часі внаслідок простої випадковості.

Водночас, цілком реалістичним є і варіант, за якого у Держдепі, реагуючи на браваду російського президента, вирішили продемонструвати Путіну, що розмови з ним є не таким-то вже й пріоритетом для Вашингтона, щоби президент США негайно ламав свій робочий графік і кидався спілкуватися з російським колегою.

Натомість розмова із Зеленським замість Путіна може стати черговою демонстрацією сфер зацікавлення нового американського президента. Хоча й тішитися випадковою дипломатичною перемогою Банковій, напевно, теж зарано. Оскільки, попри всі позитиви від факту розмови президентів США та України, є істотні причини підозрювати, що та розмова буде для Зеленського не надто легкою та приємною".

Джерело: Depo.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...