"Розстріляємо, як у тирі": Армія РФ у Бахмуті має лише два варіанти дій, - Світан

Армія країни-агресорки Росії має лише два варіанти дій у Бахмуті на Донеччині: або російські окупанти вийдуть з міста і відійдуть на стартові позиції в район Попасної, або залишаться там і будуть повністю знищені, передають Патріоти України.

Українські військові зможуть вибивати російських загарбників з Бахмута, зайнявши вигідні позиції. А росіяни при цьому опиняться в невигідній для себе ситуації і будуть, наче мішень у тирі. Про це розповів полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан інтерв'ю Главреду.

"На Бахмутському напрямку ми почали займати висоти, які утримували раніше. Ми відійшли на західну частину Бахмута під прикриття висот Часового Яру і Хромового. Далі пішов рух з боку Часова Яру на Клещіївку за висотами в обхід Бахмута для оточення міста", – зазначає Світан.

За словами експерта, якщо російські загарбники все-таки оберуть перший варіант і виводитимуть свої війська з Бахмута, то їм також доведеться вивести війська із Соледара.

"У російської армії є два варіанти дій. Перший – відійти на стартові позиції в район Попасної. У разі відходу війська будуть виведені не тільки з Бахмута, а й з Соледара. Вони повернуться на колишні позиції, щоб вирівняти фронт. За законами ведення війни, їм треба вирівняти фронт від Горлівки через Попасну на Лисичанськ і зайняти оборонні позиції. Другий варіант передбачає утримання росіянами частини району Бахмута, внаслідок чого їх знищать. У такій ситуації їм потрібно буде прийняти для себе рішення", – розповів Світан.

Полковник запасу зазначає, що українським військовим навіть не доведеться заходити до Бахмута, вони просто можуть обійти місто по висотах. Зараз уже виходить накривати частину Бахмута з боку Часового Яру, а після заняття захисниками України всіх висот вони зможуть накривати весь Бахмут і розстрілювати російських окупантів як у тирі. За словами Світана, для цього підтягнеться артилерія, але штурмувати Бахмут ніхто не буде, оскільки це безглуздо.

"Після знищення останнього росіянина, останнього зайця, який там залишиться, почнеться зачистка Бахмута штурмовими ротами. Подібні завдання виконують, в основному, роти Нацгвардії. Діяти настільки по-дурному, як це робили росіяни, коли видавлювали наші частини з Бахмута, ми точно не будемо. У цьому немає необхідності", – зазначив полковник запасу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Угледар, что дальше? - Злий Одесит

субота, 5 жовтень 2024, 8:05

После того, как в предыдущей заметке, я ответил на самый часто задаваемый в последнее время вопрос относительно того, можно было бы удержать Угледар, в этом, попробую ответить, что будет после Угледара. При этом попробую спрогнозировать, во что выльетс...

Народні прикмети на 5 жовтня. Що українці здавна намагалися зробити цього дня, щоб ніколи більше не відчувати нестачу грошей

субота, 5 жовтень 2024, 7:05

5 жовтня за новим церковним календарем (18 жовтня за старим) - день пам'яті великомучениці Харитини Амісійської. За старим календарним стилем - день пам'яті святого мученика Фоки Синопського і пророка Іони, передають Патріоти України. . Харитина жила ...